Milyen fejlámpát vegyek?

favour termékek | led fejlámpa | tölthető fejlámpa | Ledlenser

Aki fejlámpa vásárlásra adja a fejét, annak tisztában kell lennie azzal, hogy még két, azonos gyártó fejlámpája között is óriási különbségek lehetnek. Megpróbáljuk összefoglalni, hogy milyen tevékenységhez mi az optimális.

Mihez milyen fejlámpát keressünk?

Fejlámpát leggyakrabban túrázáshoz, bringázáshoz, esetleg horgászathoz és vadászathoz szoktak keresni az emberek. Az ezekkel kapcsolatos elvárások nagyban függenek attól, hogy milyen funkciót fog az aktuális lámpa betölteni, hiszen más fényerősség, fénycsóva, illetve megvilágított látószög szükségeltetik a fentiek mindegyikéhez. Vegyük sorra, hogy melyikről mit tudunk.

Túrázáshoz mindenképp javasoljuk, hogy szerezz be egy fejlámpát, és ha mindenáron ragaszkodsz a hagyományos zseblámpához, akkor a csomagban vigyél magaddal egy zseblámpát is a biztonság kedvéért. Mivel általában egy nagyobb lélegzetvételű túra nem csak pár órát vesz igénybe, így nagy a valószínűsége, hogy éjszaka is menni kell, vagy ha olyan a jellege, akkor sátrat állítani a pihenéshez. Ezekhez igazán praktikus, ha mindkét kezünk szabad és emellett tökéletesen látunk is mindent, amire szükségünk van. Valljuk be, könnyebb egy sátrat 2 kézzel felállítani, mint 1 kézzel bajlódni vele, és az sem utolsó szempont, hogy ha oda irányul a fény, ahová mi nézünk, ahol szükségünk van rá. Ha pedig ránk sötétedett, csak a lámpára tudunk hagyatkozni, ha valamire szükségünk van.

Favour H0817 mozgásérzékelős led fejlámpaLehetőleg LED-es fejlámpát válasszunk, mivel ez a legtartósabb, ennek fénye bírja a legtovább. Arról nem is beszélve, hogy LED esetén nem fenyeget az a veszély, hogy gyakran kell benne fényforrást cserélni, mivel a LED élettartama jóval meghaladja a hagyományos izzóét, ahogy azt a led és hagyományos izzó összehasonlításáról írt cikkünkben már kifejtettük. Arról nem is beszélve, hogy az akksit tekintve is gazdaságosabb. Főleg, ha mondjuk hálózatról tölthető darabról beszélünk, amit micro USB-vel tudunk tölteni, mint a Favour H0817 érzékelős LED fejlámpát. Ütés és vízállósága mellett több üzemmóddal rendelkezik és fényérzékelő technikájának hála a környezethez alkalmazkodva beállítja az optimális fényerőt. Mozgásérzékelővel is ellátták, ami nagy előny, hiszen nem kell hozzányúlnunk sem piszkos kézzel, sem pedig, ha más van éppen a kezünkben, nem igényel még egy kezet.

Ledlenser H3.2 led fejlámpaHorgászat és vadászat esetében is remekül használható a fejlámpa, hiszen mindkét esetben szükségünk lehet arra, hogy szabad legyen a kezünk, de látnunk is kell, hogy mit csinálunk. Ehhez ajánljuk a Ledlenser H3.2 LED fejlámpát, ami nagyon könnyű és kényelmes viselet a maga nemében. 133gramm a súlya, amit észre sem veszünk, ha rajtunk van. 120 lumenes fényerővel bír és ezt 100 méteres hatótávval tudja teljesíteni. Mondjuk az elejtett vad megkereséséhez nem feltétlenül biztos, hogy a legoptimálisabb, de arra amúgy is a vadászok jelentős része hagyományos kézi zseblámpát használ.

Reméljük sikerült egy kicsit megvilágítani, hogy mihez milyen fejlámpa dukál, de ha mégsem volt elegendő az információ, akkor mindenképpen keressen minket telefonon vagy a megadott e-mail címen, állunk rendelkezésére!

Minőségi led fejlámpák

Kerültél már olyan helyzetbe, amikor kellett volna egy harmadik kéz a zseblámpához? A megoldás a led fejlámpa, amely egy pánt segítségével rögzíthető a fejedre, így akadálytalanul sportolhatsz vagy dolgozhatsz, miközben a lényegre fókuszálsz. A led fejlámpa rendkívül kényelmes és praktikus. Az állítható fejpántok segítségével kényelmesen és biztonságosan illeszkedik a fejhez és tevékenységtől függetlenül használható különböző élethelyzetekben.

A fejlámpa kifejezetten hasznos felszerelése minden túrázónak és kempingezőnek, de kerékpározás vagy futás közben is maximális kényelmet és biztonságot nyújt. Nagyszerűen használható a háztartásban is szerelés, vagy esti olvasás közben, de vészhelyzetben is nagy segítséget nyújt egy esti gumicserénél az út mellett. Vadászat közben elengedhetetlen útitárs az erdőben, de a horgászok felszereléséből sem hiányozhat.