Miért fontos a megfelelő világítás a gyerekszobába?

led fényforrás | gyereklámpa | takarékos | környezettudatos | led izzó | asztali lámpa | éjjeli fény | mennyezeti lámpa | light stax | hosszú élettartam

A gyerekszobai világítás kérdésköre rendkívül sokaknak okoz fejtörést. Megmutatjuk, hogyan tervezhetünk hatékony világítást úgy, hogy az egészséges is legyen egyben.

Milyen hátrányai vannak a rossz világításnak?

Philips Disney Hercegnők led falilámpaFőleg azért kell figyelni a kielégítő fényre, mivel egy nem megfelelően megvilágított szoba rontja a szemet, rontja a teljesítményt és inkább alvásra, mintsem aktivitásra ösztönöz. Éppen ezért nagyon sokat tehetünk a gyermekünk egészségéért azzal, ha megfelelő világítás technikát alkalmazunk a gyerekszobában is.

Fontos, hogy ne az elavult hagyományos, halogén és kompakt világítást alkalmazzuk, hanem igenis válasszunk LED fényforrást a szobába. Arról nem is beszélve, hogy az első három 2018. szeptember 1-je óta megszűnő félben van az Európai Unió jogszabályainak értelmében. Éppen ezért mindenképp gazdaságosabb a LED használata, főleg mivel élettartam tekintetében is sokkal gazdaságosabb.

Milyen legyen a világítás a gyerekszobában?

Egy gyerekszoba világítása minden esetben több dologból tevődik össze. Első és legfontosabb egy megfelelő mennyezeti lámpa, ami minden világítás alapját adja. Ha ez halvány vagy kicsi a teljesítmény az adott helyiséghez képest, akkor az esetek jelentős részében több kiegészítő megoldásra van szükségük. Ez pedig anyagilag is megterhelőbb, mint lecserélni azt a fényforrást, ami nem hozza a várt hatásfokot.

Philips Marvel Bosszúállók íróasztali led olvasólámpaSzükségünk lehet egy lámpára az íróasztalon a tanuláshoz, esetenként egy állólámpára az olvasáshoz, sőt, ha a gyermekünk fél a sötétben, akkor az elalváshoz is. Tanuláshoz mindenképp lényeges a megfelelő világítás, hiszen gondoljunk csak bele milyen rossz az, amikor egy rosszul megvilágított helyen próbáljuk kibogarászni a betűket. Nemcsak álmosító a fény hiánya, hanem nagyon erőlteti a szemet, így rövid idő alatt fejfájáshoz vezet, amit utána látásprobléma követ. Éppen ezért ebben az esetben kötelező egy jó minőségű asztali lámpát beszerezni a gyermekünk szeme világa és tanulása érdekében.

A nehéz vagy félős elalváshoz tökéletes társ lehet a LIGHT STAX készlet, ami kompatibilis DUPLO és LEGO készletekkel egyaránt. Ezek a speciális kockák a LED technológiának köszönhetően azonnal felragyognak, amint az USB kábellel tölthető Stax okos alaphoz érnek. Emellett pedig kreativitásra ösztönzi a gyermeket, hiszen jó hatással van a kézügyességükre, a fantáziájukról nem is beszélve.

Light Stax - Alapkészlet (LEGO® kompatibilis)

Ez az a játék, ami mindenféle felesleges kábel nélkül képes arra, hogy azonnal világítson az okos alappal érintkezve. A gyermekek számára különösen nagy élményt nyújt, hogy a napközben megépített remekművek egyedi éjszakai fényt biztosítva segíthetik álomba őket. Könnyedén, csak egy mozdulattal, a "jó éjszakát" üzemmód beállításával pedig biztosíthatjuk, hogy a fény 15 perc múlva kikapcsoljon.

Az alap készlet mellett számtalan LIGHT STAX készlet áll a fiúk és lányok rendelkezésére. Ha a lurkó imádja a dínókat és a hasonló lényeket, akkor éjszaka akár egy kedves, világító T-rex is őrizheti álmát. A lányos szülőknek sem kell aggódniuk, az ő csemetéjük éjjeli világítása lehet egy gyönyörű rózsaszín pegazus, de átalakulhat az építmény kutyussá, nyuszivá vagy akár készülve a későbbiekre, egy magassarkú cipővé is.

Reméljük, sikerült jó ötleteket adnunk a gyerekszobai világításban, de ha még mindig nem találták meg az igazit, bátran keressenek minket elérhetőségeinken, hogy segíthessünk.

HATÁRTALAN KÉPZELET

Mint tudjuk, a gyermekek fantáziája határtalan. Egyik nap boldogan alszanak el egyedül a sötétben, máskor pedig mindentől félnek, hisz az ágy alatt szörny lakik, a szekrényből meg szörnyek jönnek ki ijesztgetni. Az árnyékokról pedig még nem is szóltunk, ami pedig olyan ijesztő alakokat tud ölteni, amit csak egy gyermek tud belelátni.

Ezeknek a félelmeknek a csitítására tökéletesek a Philips gyermekeknek készült éjszakai fényei, melyek a gyermekek aktuális nagy kedvenceinek a formáját öltik. Mivel a gyermekek is különböznek, így bájos kis Disney figuráink többféle bekapcsolási móddal is elérhetőek.