Gyerek mennyezeti lámpa, avagy mi világítson gyermekünk szobájában?

led fényforrás | gyereklámpa | led | philips | fali lámpa | éjjeli fény | mennyezeti lámpa | disney

Minden korosztály mást és mást igényel, ha világításról van szó. Kiderítettük, hogy melyik korosztálynál melyik gyerek mennyezeti lámpa éppen a divat.

Csecsemőkortól óvodás korig

Az első lámpát a gyerekszobába jellemzően a szülők választják ki. Ezek általában letisztult, esetleg a nemnek megfelelő darabok. Ebben az időszakban még a fényerő az elsődleges, hiszen az a jó, ha minél többet látunk és nincs félhomály a helyiségben. Ez mind a gyermek, mind a mi szemünk érdekét szolgálja. Ugyanígy igaz az is, hogy túl erőteljes, szúrós fényt se bocsásson ki magából a lámpánk, mivel a csecsemők egytől-egyig imádják a lámpákat. Az első, anya arcánál távolabbi dolog, ami egész kivehető a számára, az a lámpa, mivel szép, fényes, világos.

Philips Disney Jégvarázs 2in1 led asztali lámpa

Ahogy kinyílik a világ a kisded számára, úgy keres egyre több látnivalót, így a lámpa egyelőre, a használati tárgyak körébe süllyed vissza. Úgy 1,5-2 éves kor környékén jön egy újabb változás, mivel már tudják, hogy ők különálló személyek, nem apa-anya kötelező tartozékai. Így a gyermekek jelentős részénél elkezdődik a „félek a sötétben” korszak. Ez a legtöbb esetben azzal jár, hogy a szülőnek be kell szereznie valami halványan, de biztonságérzetet sugárzóan világító éjszakai fényt. Erre azért nem jó a mennyezeti lámpa, mivel annak az egész szobát be kell tudnia világítani, így esélyes, ha azt éjszaka használjuk, hamar kiveri az álmot a gyermek szeméből.

Philips Disney Repcsik led mennyezeti lámpa

Óvodás korban már a gyerekek jelentős részének van egy kialakult kedvenc meséje, mesefigurája. Ebben az időszakban - a közösség hatására? – alakul ki, hogy legszívesebben az egész szobát a kedvenc meséjük mintájára alakítanák. De ha nem is az egészet, legalább amit lehet, ilyen például a mennyezeti lámpa.

Iskolás és kamaszkor

Az óvoda végeztével a kiskori kedvencek kezdenek kikopni a nagylányos és nagyfiús közegben, így előfordul, hogy az eddig imádat tárgyát képező kedvenc egykettőre cikivé válik és ideje búcsút inteni neki. Ilyenkor a komolyabb kedvencek, mint amilyen a Star Wars, felváltják az eddigieket, mint a Verdák, Mancs őrjárat, Repcsik. Tehát már nem lesz jó az aranyos autós lámpa, ideje Star Wars LED falilámpára váltani. A lányok esetében ilyenkor háttérbe szorulnak a Jégvarázs szereplői, talán a Disney hercegnők is. Újabbnál újabb kedvencek állnak be a sorba, úgyhogy ebben a korban megint érik egy lámpacsere.

Philips Disney Verdák led falilámpa

Talán ez már kitart a kamaszkor közepéig, amikor igazából 2 variáció van. Ha nagyon lázad a fiatal, akkor minden bizonnyal minden jó lesz, ami polgárpukkasztó, megbotránkoztató és a szülei kérése ellen való. Ha kevésbé lázad, akkor akár a szülők kedvében járva előtérbe helyezheti az észszerűségi szempontokat, így a végeredmény mindkét fél megelégedésére szolgálhat. Ezekben az esetekben kaphat teret a LED panel, mint kompromisszum, mivel tökéletes fényt biztosít és emellett kellően semleges, így elkerülhető a vita a későbbiekben.

A felnőttkor már egészen más, mivel a többségnek kiforrott egyénisége van, így a saját otthonában mindenki olyan világítást alkalmaz, amilyen neki megfelel. Vannak, akik, mintegy nosztalgiából beszereznek egy olyan, vagy ahhoz hasonló lámpát, ami boldoggá tette a gyermekkorukat, igaz modernebb kiadásban.

Ha elakadna a lámpaválasztásban, vagy csak speciális lámpát keres, forduljon hozzánk bizalommal!

HATÁRTALAN KÉPZELET

Mint tudjuk, a gyermekek fantáziája határtalan. Egyik nap boldogan alszanak el egyedül a sötétben, máskor pedig mindentől félnek, hisz az ágy alatt szörny lakik, a szekrényből meg szörnyek jönnek ki ijesztgetni. Az árnyékokról pedig még nem is szóltunk, ami pedig olyan ijesztő alakokat tud ölteni, amit csak egy gyermek tud belelátni.

Ezeknek a félelmeknek a csitítására tökéletesek a Philips gyermekeknek készült éjszakai fényei, melyek a gyermekek aktuális nagy kedvenceinek a formáját öltik. Mivel a gyermekek is különböznek, így bájos kis Disney figuráink többféle bekapcsolási móddal is elérhetőek.