Gyermek mennyezeti lámpa - milyet válasszunk?

led fényforrás | gyereklámpa | led izzó | led | philips | mennyezeti lámpa | disney | energiatakarékosság

Így a karácsony közeledtével megszaporodtak az olyan olvasói levelek, amikben a tanácsunkat kérik mennyezeti- vagy falilámpa vásárlásával kapcsolatban.

Hagyományos vagy LED mennyezeti lámpa?

Az ideális falilámpákkal a múlt heti cikkünkben foglalkoztunk, így most a mennyezeti lámpákra koncentrálunk. A legnépszerűbb kérdések közé tartozik, hogy mi a praktikusabb, a hagyományos vagy a LED-es mennyezeti lámpa, illetve, hogy miként tudják megoldani, hogy a gyermekük kedvenc mesehősének a bőrébe bújtassák a mennyezeti lámpát? Az első kérdésre a válasz roppant egyszerű. Értelemszerűen a LED-es mennyezeti lámpával takaríthatjuk meg a legtöbbet, így ez sokkal gazdaságosabb, mint a hagyományos izzóval rendelkező darabok.

Fényerő tekintetében nagyban függ az izzók teljesítményétől, de általánosságban elmondható, hogy a LED-es lámpa fénye sokkal erőteljesebb és intenzívebb, persze ez függ a lámpa fényének árnyalatától, hiszen LED lámpák közül megkülönböztetünk hideg, meleg és természetes fényűeket, attól függően, hogy melyik tartományba esnek. Míg Európában a meleg és a természetes fehér a legnépszerűbb, addig a tengerentúlon el se tudnak képzelni mást, mint a hideg fehéret. Ebből kifolyólag, ha odautazunk, ne csodálkozzunk, hogy minden kékes árnyalatban játszik.

Gyermek mennyezeti lámpa mesehős formában

A kedvenc mesehős, vagy éppen a gyermek szenvedélyének kérdése már nehezebb ügy. Lehet készen kapni olyan lámpákat, amik mesefigurásak, vagy a mesehősök műanyag mása lengi körül a lámpát.

Ilyen például a Repcsik mozgó LED mennyezeti lámpa, amin Rozsdás és társai lengedeznek a legapróbb légmozgásra is. Meleg fényével tökéletes gyerekszoba hangulatot biztosít, valamint ennek köszönhetően a fényerőnek sem leszünk híján. Méretét tekintve pont elég arra, hogy minden sarkot bevilágítson, de mégse legyen zavaró a fénye. Sok kisfiú a legszívesebben leszedné a kis repcsiket a lámpáról, amit teljes mértékben meg tudunk érteni, mert nagyon aranyosak.

Gyermek-mennyezeti-lampa---Repcsik

Egy másik, közkedvelt variáció a Repcsik mennyezeti LED lámpa, ami egy mennyezeti függőlámpa. Ez azt jelenti, hogy Rozsdás formájában bújt meg a benne lévő LED, ami kellemesen meleg fényével világítja be a szobát. A repülő magassága és szöge tetszőlegesen és könnyedén állítható, mind a belmagasságtól, mind a kényelmes világítástól függően. Erről kijelenthetjük, hogy minden Repcsirajongó gyermek álma.

Csináld magad mennyezeti lámpa ötletek

Philips Disney Repcsik mozgó led mennyezeti lámpaHa pedig jó a kézügyességünk, akkor akár sajátkezűleg is a falra varázsolhatjuk a nagy kedvenceket. Ehhez nincs szükségünk másra, mint LED szalagra, vagy éppen egy LED panelra, habszivacsra és főleg kreativitásra. Először is képzeljük el, hogy hova tervezzük a világítást. Ha ezt kijelöltük, akkor már csak meg kell alkotnunk a figurát a polisztirol lapból, majd kifestenünk és kivágnunk. Ha ezzel megvagyunk, rögzítsük fel a LED szalagot és a habszivacs motívumot úgy, hogy rendesen bevilágítsa a szobát. A másik variáció, hogy a LED panelt elhelyezzük a polisztirol lapban úgy, hogy konkrétan bele építjük. Ezzel olyan hatást keltünk, mintha a kedvenc mesehős világítana. Akármelyik variációt választjuk, a legfontosabb, hogy lehetőleg együtt és a legnagyobb szeretettel készítsük el gyermekünk lámpáját, így nem hibázhatunk. Neki biztosan az lesz a legszebb alkotás.

Amennyiben kérdése van, hogy hogyan valósítsa meg gyermeke kedvencéből álló mennyezeti lámpáját, keressen minket bizalommal!

HATÁRTALAN KÉPZELET

Mint tudjuk, a gyermekek fantáziája határtalan. Egyik nap boldogan alszanak el egyedül a sötétben, máskor pedig mindentől félnek, hisz az ágy alatt szörny lakik, a szekrényből meg szörnyek jönnek ki ijesztgetni. Az árnyékokról pedig még nem is szóltunk, ami pedig olyan ijesztő alakokat tud ölteni, amit csak egy gyermek tud belelátni.

Ezeknek a félelmeknek a csitítására tökéletesek a Philips gyermekeknek készült éjszakai fényei, melyek a gyermekek aktuális nagy kedvenceinek a formáját öltik. Mivel a gyermekek is különböznek, így bájos kis Disney figuráink többféle bekapcsolási móddal is elérhetőek.