Osram

Az OSRAM (Németország, München) a világ két vezető fényforrásgyártójának egyike. A cég portfóliója a teljes értékláncot lefedi, a fényforrásoktól és a világítási alkatrészektől kezdve a fénykibocsátó diódákon (LED), elektronikus előtéteken és komplett lámpatesteken át, egészen a teljes világításvezérlésig és más világítási megoldásokig. Az OSRAM megközelítően 39.000 embert foglalkoztat világszerte. Az üzleti aktivitás fókuszában több mint 100 éve a világítás, és ezáltal az életminőség áll.

A jövő technológiáinak globális vezetője

Az OSRAM az egész világítási értéklánc egyik vezető szereplője. Ez igaz mind a klasszikus világítás, mind pedig az új technológiák esetén. A LED-alapú termékek részesedése a teljes forgalomnak mintegy 25 százaléka, a cég a technológiai változásokra való tekintettel jelentős hatást gyakorol a világítástechnikai piac trendjeinek alakulására. A kutatási és fejlesztési kiadások a cég forgalmának körülbelül 5,5%-át teszik ki.
Osram több mint 100 éve

Nézz körül náluk!

Osram, mint vezető szereplő

Az OSRAM márkanevet 1906-ban vették nyilvántartásba, ezzel egyike a világ ma is ismert legrégebbi márkaneveinek. 1919. július 1-jén az AEG, a Siemens & Halske AG és a Deutsche Gasglühlicht AG (Auer Gesellschaft) egyesítette fényforrásgyártó tevékenységét. 

A Siemens AG a mai napig az OSRAM GmbH kisebbségi részvényese.