Nagy fényerejű kerékpár lámpa

led fényforrás | favour termékek | kirándulás | lumen | kerékpár | kerékpár lámpa | favour első-, hátsó kerékpár lámpa

Aki szeret kerékpározni az tudja, hogy nem csak a sötétebb időszakokban kell kötelező felszerelésként a biciklinkre a jó minőségű világítás.

Mikor szükséges használnunk a nagy fényerejű kerékpár lámpát?

Favour LED kerékpárlámpa 1

Mondhatjuk, hogy most korán világosodik és a sötétedés csak 8 óra után várható, de legyen nyár vagy tél, ami közlekedés-biztonsági szempontból kötelező, annak minden időjárási körülmények között meg kell lennie. Éppen ezért nagyon körültekintően kell kerékpárlámpát és/vagy fejlámpát választani, ami igazán nem egyszerű feladat. Eleve óriási a választék, szinte el lehet benne veszni, de nem mindegy, hogy milyen körülmények között használod a bicajod, vagyis városi forgalomban veszel részt, vagy túrázol, terepen bringázol. Ha pedig a fényárban úszó belvárosban kell tekerni, akkor értelemszerűen nem kell egy terepre való, 1000 lument bíró lámpát választani. Na de ez sem egy egyszerű kérdés, mivel a piac vegyességének köszönhetően nem tudhatjuk, hogy az adott gyártó adott lámpájának a fényereje miért éppen annyi LUX-ban, Watt-ban, Lumenben van megadva. Ezen felül nehéz összehasonlítani azokat a mértékegységeket, amik nem ugyanazt mutatják meg, így minden esetben javasolt kipróbálni a kiválasztott lámpát.

Ahol használjuk

Attól függően kell kiválasztani az ideális lámpát, hogy hol fogjuk, használni. Ebben próbálunk most segíteni, hátha könnyebb lesz a választás.

Városban nem a fényerő a legfontosabb tényező, hiszen a közvilágítás a segítségünkre van abban, hogy lássunk. Ebben az esetben látszanunk kell, és itt ezért van szükségünk a kerékpárlámpára. Tehát próbáljunk olyan lámpát keresni, aminek jó erős a villogó üzemmódja. Mi városba tuti a Favour tölthető LED hátsó kerékpárlámpát választanánk, mivel ütés- és vízálló, vízszintesen és függőlegesen is rögzíthető, és ezen túl USB-vel tölthető is.

Előre inkább erősebb fényt ajánlott tenni, hátha mégis egy sötétebb részre merészkedik az ember, ezért oda a Favour LED első kerékpárlámpát javasolnánk.

Favour LED kerékpárlámpa 2A túrázás, a terepen való edzés, az megint más feladatokat kíván a lámpánktól. Itt fontos, hogy 4-5 óráig folyamatosan tudja hozni a maximális fényerőt, hiszen, ha a semmi közepén ér a sötét, akkor is haza kell találni valahogy. Éppen ezért, ha nem tölthető kerékpár lámpát választunk, akkor mindenképp tartsunk magunknál egy váltást a használatos energiaforrásból, elemből.

Ha terepen használod igazán, akkor az még megköveteli a nagy, minimum 800 lumen teljesítményt, de ebben az esetben különösen fontos tényező a távolság is amit be tudunk világítani, hiszen nem figyelhetjük mindig a bringánk előtti részt folyamatosan, előrébb is kell nézni. Figyelni kell a fentieken túl a terítésre is, mert jobb, ha többet látunk a környezetből, mert úgy nem szűkülünk be.

Az országúti rémeket is meg kell említenünk, mert ezek valahol a 2 között mozognak minden tekintetben. Szükséges a jó világítási idő, tehát minimum 3-4 órát bírjon, de emellett itt fontos szerepet játszik a súly is. Lehetőleg minél könnyebb legyen, tehát ebből kifolyólag praktikus a ceruza elemmel működő lámpa. Fényerő tekintetében itt is az arany középút javasolt, tehát úgy 500 és 1000 lumen között érdemes mozognia ennek az értéknek.

Összefoglalva tehát, a kerékpárlámpára mindig szükségünk van, de nem mindegy, hogy milyet választunk, mindig alkalmazkodjunk annak a specifikációihoz, ahol használni kívánjuk azt.

Sportolj biztonságban

A jó idő eljöttével az embernek kedve támad futni vagy kerékpározni, de mit tehetünk, ha besötétedik? Jellemzően lámpát gyújtunk. De milyen lámpa az, ami célirányosan oda világít ahova kell és addig, amíg kell? 

Első- és hátsó led kerékpárlámpáink, led fejlámpáink célirányosan ott és oda világítanak, ahol szükség van rá. Így a szabadtéri tevékenységet nem kell megszakítani a sötétség beálltával, tovább élvezhetjük a sportolás adta örömöket.