Akkumulátoros fejlámpa hálózati töltővel

fejlámpa | favour termékek | kirándulás | led fejlámpa | vadászat | sportolás

A jó idő eljöttével az embernek kedve támad barkácsolni, horgászni, vadászni, futni, túrázni, mindenféle szabadban történő tevékenységet végezni. Igen ám, de nem feltétlenül van kedvünk abbahagyni azt a sötétség beálltával. Mi is jön ilyenkor? Igen, lámpát gyújtunk. De milyen lámpa az, ami célirányosan oda világít, ahova kell és addig, amíg kell? Cikkünkben ennek jártunk utána.

Fejlámpa, de honnan?

A fenti követelményeknek legjobban megfelelő zseblámpa fajta a fejlámpa, melyből nagyon sokféle áll rendelkezésünkre. Első sorban azt kell tisztázni, hogy honnan érdemes beszerezni? Ebben is több választásunk van, méghozzá, hogy fogjuk magunkat és bemegyünk egy olyan boltba, ahol szakemberek tudnak válaszolni a kérdéseinkre és eligazítanak a lámpák útvesztőjében, vagy az internetre hagyatkozunk, sokat olvasunk és megrendeljük a nekünk valót. Annak ellenére, hogy az utóbbi idő és költséghatékonyabbnak tűnik, azért azt mindenképp tegyük hozzá, hogy addig a percig jó az ötlet, míg megbízható helyről rendelünk. Amennyiben szeretünk kísérletezni, akkor megpróbálhatjuk külföldről is a rendelést, de azért valljuk be, az elég zsákbamacska. Igaz, hogy jó áron van, de ha tönkre megy, futhatunk a garancia után, míg egy hazai webshopból rendelve, vagy boltban véve kicsit egyszerűbb érvényesíttetni a kárigényünket. 

Minőségi fejlámpa

Van néhány dolog, amit minden igazán jó minőségű fejlámpa tud.

  1. Nem veszít a fényerejéből az akkumulátor merülése következtében, igaz, jelzi az alacsony töltöttséget.
  2. Nem forrósodik fel, mivel vezérlőelektronika szabályozza a hűtést, így ritkán történik meg az, ami az olcsóbb, kevésbé jó minőségű LED-ek esetében gyakran bekövetkezik. Nagyon gyakori probléma, hogy túlmelegszik a LED, majd nemes egyszerűséggel szétdurran. Ezt könnyebb orvosolni egy hazai, lámpákkal foglalkozó boltban, mint a tengeren túlon.
  3. Nem csak jó minőségű LED-el dolgozik, de a világítás szöge is tökéletes, nincs holttere, jó a fókusz és jól szórja a fényt.
  4. Esztétikus, és nem mellesleg kényelmes is. Épp ezért ajánlott meglátogatni egy szakboltot, mivel ott fel is tudjuk próbálni, hogy milyen érzés a fejünkön, valamint számos jó tanáccsal láthatnak el.
  5. Tartós az akkumulátora, valamint, legjobb esetben hálózatról tölthető. Van sajnos egy dolog, ami még a legjobb, legnevesebb márkák termékeinél is előfordulhat, az pedig a csatlakozási hiba, de ha a termék garanciális, akkor minden probléma orvosolható.

Mihez milyen lámpa dukál?

Futáshoz, túrázáshoz, barkácsoláshoz is ajánljuk a Fenix Light HL60R LED-es tölthető fejlámpát, ami közel 950 lumen fényerő kibocsátására képes, az akkumulátora akár 100 óra időtartamig is bírja, míg maga a LED 50.000 órát bír. Ötféle fényerővel rendelkezik, valamint egy éjjellátó móddal, amit a lámpán található gombbal aktiválhatunk. Mindezek mellett víz és ütésálló, valamit az akkumulátora micro USB-n keresztül tölthető. 

Horgászat, vadászat esetén pedig a Favour H0717B széles látótávolságú LED-es fejlámpa lehet az ideális, ami amellett, hogy ütés és vízálló, 3 fényerőszinttel és 3 villogó üzemmóddal rendelkezik. LED kijelzőn láthatjuk az akkumulátor aktuális állapotát, töltöttségi szintjét, valamint ez is micro USB-vel tölthető. 

Ha mindezek után még kérdés merülne fel, érdemes ellátogatni boltunkba, vagy ügyfélszolgálatunk minden információt megad, amire csak szükség lehet.

Minőségi led fejlámpák

Kerültél már olyan helyzetbe, amikor kellett volna egy harmadik kéz a zseblámpához? A megoldás a led fejlámpa, amely egy pánt segítségével rögzíthető a fejedre, így akadálytalanul sportolhatsz vagy dolgozhatsz, miközben a lényegre fókuszálsz. A led fejlámpa rendkívül kényelmes és praktikus. Az állítható fejpántok segítségével kényelmesen és biztonságosan illeszkedik a fejhez és tevékenységtől függetlenül használható különböző élethelyzetekben.

A fejlámpa kifejezetten hasznos felszerelése minden túrázónak és kempingezőnek, de kerékpározás vagy futás közben is maximális kényelmet és biztonságot nyújt. Nagyszerűen használható a háztartásban is szerelés, vagy esti olvasás közben, de vészhelyzetben is nagy segítséget nyújt egy esti gumicserénél az út mellett. Vadászat közben elengedhetetlen útitárs az erdőben, de a horgászok felszereléséből sem hiányozhat.