LED világítás biciklire, avagy mivel világítsunk?

fejlámpa | favour termékek | led | tölthető fejlámpa | kerékpár lámpa | favour első-, hátsó kerékpár lámpa | tölthető kerékpár lámpa

Számos cikkben foglalkoztunk már a kerékpár kivilágításával. Ma a biciklire szerelhető LED világítás a témánk.

Kerékpár kötelező tartozékok

Ha kerékpár vásárlásra adjuk a fejünket nem biztos, hogy teljes egészében a KRESZ által előírt tartozékokkal készen kapjuk meg. Ez a legtöbbször azért van, mert a vásárlók igényei különböznek, így nem erőltethetik rá mindenkire ugyanazt. Lássuk, hogy mit ír elő a jogszabály, tehát a KRESZ szerint milyen kerékpár felszerelés szükséges:

• Könnyen kezelhető, tökéletesen működő kormányberendezést.

• Hibátlan fékberendezéseket, melyből 2 kell minden esetben, tehát egyik nem váltja ki a másikat.

• Csengőt, ami nem helyettesíthető más, egyéb hangadó eszközzel. Tehát duda, kürt, sziréna kizárva.

• Végül pedig az elengedhetetlen világítás. A KRESZ úgy fogalmazza meg, hogy „egy előre fehér vagy kadmiumsárga fényt adó, sötétben, tiszta időben legalább 150 méter távolságról látható lámpával, egy hátra piros fényt adó, sötétben, tiszta időben legalább 150 méter távolságról látható helyzetjelző lámpával” kell felszerelni a biciklit.

Favour B0221 led első kerékpárlámpaTermészetesen ezeken kívül akadnak még az ajánlott felszerelések, amikért igaz nem büntet a rendőr, de az életünket megmentheti. Ilyen például a láthatósági mellény vagy pedig a bukósisak.

Na, de térjünk vissza a legfontosabb eszközre, melynek segítségével látszani tudunk az utakon. Nem, nem a fényvisszaverő mellényre gondolunk, hanem a megfelelő kivilágításra. Fontos megjegyezni, hogy már nincs szabályozva, hogy hol kell viselni a kerékpározás közben a fényeket, vagyis így egy kicsit szabad kezet is kapunk, amíg a lámpák megfelelnek az előírásnak.

Ennek hála a világítás már alkalmazható a bringán, elől és hátul, de az első például teljes lelki nyugalommal lehet egy fejlámpa, mellyel a homlokunkon viselve világíthatunk. Sőt tehetjük a ruházatunkra is, vagy a hátsó kerékpárlámpát akár a táskánkra is, amennyiben előtte beállítottuk a megfelelő fényerőt és világítási üzemmódot. Mivel, ellentétben a fejlámpával, a hátsót a későbbiekben nehezebben tudjuk állítani.

Első és hátsó LED világítás

Favour H1017Y tölthető led fejlámpaTermékeink között számos darab megfelel az előírásoknak, de azért a könnyebbség kedvéért kiemelnénk néhány praktikus darabot. Mint említettük, nyugodtan használhatunk fejlámpát első világításként. Ennek tökéletesen megfelelő alternatíva a Favour H0917 tölthető LED fejlámpa, ami szélsőséges körülmények esetén is jól alkalmazható, sőt több napig is kitart. Ütés- és cseppállóságának köszönhetően egy kiadós eső sem árthat neki, nem beszélve a véletlen leejtésről. USB-vel tölthető, ami roppant praktikus, mivel azt manapság már mindenhol találhatunk.

A másik roppant gazdaságos darab a Favour B0117 tölthető LED hátsó kerékpárlámpa, ami igény szerint rögzíthető, azaz vízszintesen és függőlegesen egyaránt. Ez a lámpa 6 m látótávolságot biztosít 15 órás üzemidő mellett, ugyanakkor a látható fénycsík 270°-os ultraszéles megvilágítást biztosít 100 méterig. Az akkumulátor kapacitását egy LED kijelzőn kísérhetjük figyelemmel, így mindig tisztában lehetünk azzal, hogy mikor van szükség egy kis időre, hogy egy micro USB segítségével feltöltsük a lámpánkat.

Ha a fentiek felkeltették érdeklődését, mindenképp érdemes körbenézni az oldalunkon, vagy további információért keresse bizalommal kollégáinkat!

MINŐSÉGI LED KERÉKPÁRLÁMPÁK

A világítás a biztonságos bringás közlekedés elengedhetetlen feltétele annak ellenére, hogy a városban éjszaka szinte mindenhol van közvilágítás.
A világítást mindig, minden esetben nekünk kell beszerezni a kerékpárhoz. 

Ha már veszünk valamilyen kerékpárlámpát, figyeljünk arra, hogy jó minőséget vegyünk, amit nem kell 1 hónap után cserélni, mert akkor lehet olcsó is, de egy idő után drágább lesz, mint egy ár-érték arányban erősebb darab. 
Első- és hátsó led kerékpárlámpáink, led fejlámpáink célirányosan ott és oda világítanak, ahol szükség van rá. Így a szabadtéri tevékenységet nem kell megszakítani a sötétség beálltával, tovább élvezhetjük a sportolás adta örömöket.