Kerékpár első és hátsó lámpa

fejlámpa | favour termékek | kerékpár | kerékpár lámpa | favour első-, hátsó kerékpár lámpa | sportolás | tölthető kerékpár lámpa

Az ősz közeledtével egyre korábban sötétedik. Ez nem jó hír a bringásoknak, mivel emiatt egyre korábban kell bekapcsolni a kerékpárlámpát, hogyha eleget szeretnének tenni a szabályoknak.

Mit ír elő a KRESZ?

Sajnos sokan akadnak, akik nem rendelkeznek a KRESZ által előírt lámpákkal, az ő biztonságuk miatt szeretnénk most bemutatni, hogy mi is az előírás. Van néhány kötelező tartozék, ami elengedhetetlen, hogyha a közúti forgalomban szeretnénk bringázni. Ezeket a rendőrök minden esetben ellenőrizhetik, de nem csak ezért fontos, hogy rendelkezzünk velük. Ezek többnyire nem szerepelnek minden kerékpáron a vásárláskor, ezért érdemes ügyelni arra, hogy beszerezzük őket minél előbb. Na de mik is ezek a KRESZ szerinti kerékpár felszerelések?

Favour B0117 tölthető led hátsó kerékpárlámpaAz egyik legfontosabb egy könnyen kezelhető kormányberendezés, valamint 2 különálló fékberendezés, amiből 1 az első, 1 a hátsó kerékre hat. Ezek a legfontosabbak, amik nélkül ki se tudunk gurulni a boltból. Közlekedésbiztonság szempontjából nagyon lényeges kérdés az első, illetve hátsó kerékpárlámpa. Az első fehér vagy kadmiumsárga, a hátsó piros kell, hogy legyen. Kötelező, hogy 150 méterig mind látható legyen. Annyi könnyítést engedélyez a jogszabály, hogy ezt nem muszáj a kerékpárra rögzíteni, hanem a ruházaton is elhelyezhető. Az első lámpa például egy fejlámpával is kiváltható.

Ezeken túl kell még egy hátsó piros fényvisszaverő prizma, illetve 2 db két oldalas, borostyánsárga prizma az első kerékre szerelve. Ezek többnyire nincsenek felszerelve a bringára a boltban, ezért ezeket külön kell kérni. Szükség van továbbá egy tényleges csengőre, ami nem lehet kürt vagy duda, mivel az megtévesztő a többiek számára. Végül pedig szükséges a fényvisszaverő ruházat viselése, amennyiben lakott területen kívül bringázunk, valamint ugyanez vonatkozik az éjszakai túrákra is.

+1 tippként pedig nem kötelező, de ajánlott a biciklis sisak. Úgy érezhetjük elsőre, hogy felesleges, mert nem történhet baj, de ha úgy hozza a helyzet és éppen kellene, de nincs, akkor ez a döntés az egész életünkre kihathat.

Első és hátsó lámpa, milyet érdemes választani kerékpárunkhoz?

Ha már rendelkezünk valamelyik lámpával vagy esetleg az egyik elromlott, akkor külön-külön beszerezhetjük az első és hátsó lámpákat kerékpárunkhoz. Nézzük először, hogy milyen első lámpát javaslunk.

Favour B0221 led első kerékpárlámpaElőnyös lehet a Favour B0221 LED első kerékpárlámpa, ami csepp- és ütésálló, valamint jelentős fényerővel rendelkezik, 90 lumen fényáram kibocsátása mellett 110 m látótávolságot biztosít számunkra. Az akkumulátor töltöttségét egy LED kijelzőn lehet figyelemmel kísérni, az említett fényáram és látótávolság mellett 14 órás üzemidővel számolhatunk. 4 üzemmódot használhatunk, amik a következők: magas, alacsony, 6Hz villogás és 3Hz villogás.

Ha hátsó lámpát keresünk, mert első lámpánk már van, akkor is megtaláljuk az igazit, méghozzá a Favour B0117 tölthető LED hátsó kerékpárlámpa képében. Az előbbihez hasonlóan szintén csepp- és ütésálló, mutatja a töltési állapotot a kijelzőn, valamint USB-vel tölthető. 5 üzemmódjának köszönhetően sokoldalúan használható. További előnye, hogy 100 méterig 270°-os ultra-széles megvilágítást biztosít számunkra. Attól függően, hogy hogyan kényelmesebb nekünk, rögzíthetjük vízszintesen és függőlegesen is.

Mindenképp érdemes körülnézni oldalunkon, mivel az itt felsoroltak csak a kerékpárlámpa választékunk töredékét teszik ki. Ha pedig bizonytalan lenne, keressen minket bizalommal, megtaláljuk az Önnek megfelelőt!

 

MINŐSÉGI LED KERÉKPÁRLÁMPÁK

A világítás a biztonságos bringás közlekedés elengedhetetlen feltétele annak ellenére, hogy a városban éjszaka szinte mindenhol van közvilágítás.  A világítást mindig, minden esetben nekünk kell beszerezni a kerékpárhoz. Ha már veszünk valamilyen kerékpárlámpát, figyeljünk arra, hogy jó minőséget vegyünk, amit nem kell 1 hónap után cserélni, mert akkor lehet olcsó is, de egy idő után drágább lesz, mint egy ár-érték arányban erősebb darab. 

A világítás a biztonságos bringás közlekedés elengedhetetlen feltétele annak ellenére, hogy a városban éjszaka szinte mindenhol van közvilágítás.  A világítást mindig, minden esetben nekünk kell beszerezni a kerékpárhoz. Ha már veszünk valamilyen kerékpárlámpát, figyeljünk arra, hogy jó minőséget vegyünk, amit nem kell 1 hónap után cserélni, mert akkor lehet olcsó is, de egy idő után drágább lesz, mint egy ár-érték arányban erősebb darab.