Éjszakai lámpa gyerekszobába

karácsony | gyereklámpa | usb | éjjeli fény | light stax

Mint ahogy egy korábbi blogbejegyzésünkben már megfogalmaztuk, nem könnyű éjszakai lámpát választani a gyerekszobába.

Kreatív újítás

Nemrég érkezett webáruházunkba egy korszakalkotó újítás, ami merőben eltér az eddig megszokott lámpáktól. A Light Stax egy LEGO-val és DUPLO-val kompatibilis építőjáték, ami nem elég, hogy a gyermeki fantáziát és kreativitást fejleszti, de ezen felül még világít is. Ez roppant egyszerűen megoldható, mivel csak csatlakoztatni kell az építményt a Light Stax világítós alaphoz és máris mindenféle színben pompázik, amit épített a gyermekünk. Mivel variálható a hagyományos LEGO illetve DUPLO készletekkel, így, ha kész a remekmű, akkor már csak annyi a dolgunk, hogy dugjuk be az USB csatlakozós okos alapot, majd tegyük rá az építményt. Végül már csak ki kell választani azt, hogy milyen módon legyen megvilágítva a játék. Többféle világítási üzemmód közül lehet választani, amiket egy kapcsolóval lehet szabályozni. Lefekvéskor a legideálisabb a "jó éjszakát" üzemmód, amivel a világítás 15 perc múlva magától elalszik.

Miért pont építőjáték?

Light Stax - Induló készlet (DUPLO kompatibilis)Az egyik legnépszerűbb építőjátékok egyike a LEGO és DUPLO, attól függően, hogy melyik korosztályba tartozik a gyermekünk. A kisebbeknél méltán népszerű a DUPLO, akiknek még a nagy építőkocka darabok a célszerűek, mivel azokat nem lehet lenyelni, ellenben a picike LEGO darabokkal. A LEGO pedig egy örök darab, egy minden időben és korban, minden 4-5 éves (vagy idősebb) korú és nemű gyereknek adható, mivel remekül fejleszti a fantáziát és a kreativitást. Nem beszélve a finommotoros mozgásokról, amiknek a fejlődése korunkban, sok helyen vissza van maradva, ezért különösen fontos lenne a LEGO-val való fejlesztés.

Hogy ez miért fontos? Sajnos (vagy nem sajnos) manapság a gyermekek inkább az okos eszközöket nyomkodják ahelyett, hogy mesét hallgatnának, építőjátékkal játszanának vagy akár a természetben ugrálnának. Ezt hivatott kicsit tompítani a Light Stax játékok, mivel azon túl, hogy az emberben él egy veleszületett alkotásvágy, ez van, akinél hamar elnyomásra kerül a sok más inger által. Ez természetesen fordítva is igaz, mivel nagyon sok olyan felnőttel találkozunk, akik imádnak építeni, kreatívkodni, azon gondolkodni, hogy miből és hogyan építsék meg az elgondolt épületet, helyzetet. Ezt kell a gyermekünkben is erősíteni, mivel ettől fejlődik a kis keze, valamint elkezd valamilyen szinten szocializálódni, hiszen kapcsolatot kell teremtsen azzal a személlyel, aki segít neki. Ügyes terelgetés mellett ez nagyon hasznos és jótékony hatással van a társas kapcsolatokra.

Lehetőségek tárháza az éjszakai lámpák terén

Light Stax - Dinók és tesók (LEGO kompatibilis)A megegyezőségnek hála a gyermek fantáziájának semmi nem szab határt, mivel kedve szerint formálhatja, amit elképzelt. Építhet akár kutyát, sárkányt, tűzhányót, de még kastélyt is világító vízzel, ha úgy kívánja, tényleg csak a képzelet szab határt a mókának. Arról nem is beszéltünk még, hogy milyen önbizalomnövelő hatása van a gyermekre nézve, hogy ő képes megalkotni, amit elképzelt, nem csak azt tudja megépíteni, ami a készlethez lévő tervekben van, hanem a saját elképzeléseit is megvalósíthatja.

Ha tehát szeretné valami olyan újdonsággal meglepni gyermekét, ami fejleszti a fantáziáját és a kézügyességét, valamint biztonságot nyújt neki az elalváshoz és éjjel a sötétben, akkor ne habozzon! Önnek találták ki a legújabb gyermeklámpákat, a Light Stax készleteket!

Egyedi éjjeli fény gyerekeknek

A Light Stax készletek színes építőkockákat tartalmaznak, amelyek a LED-technológiának köszönhetően azonnal felragyognak, amint az alaplaphoz érnek. Nincs szükség semmilyen speciális kábelre vagy csatlakozóra, a szabadalmaztatott rendszer gondoskodik az egyszerű, kiegészítők nélküli működésről. 

A Light Stax építőkockák teljesen kompatibilisek a LEGO® (Light Stax Classic) és DUPLO® (Light Stax Junior) készletekkel. Az alaplapon többféle világítási lehetőséget lehet beállítani - villogó fényű, folyamatosan világító vagy automatikusan kikapcsoló módot. Az alkotások akár éjjeli lámpaként is használhatók. Kezdődhet az igazi szórakozás a világító kockakészlettel!