Mennyezeti lámpa gyerekszobába

gyereklámpa | philips | mennyezeti lámpa | függőlámpa | disney

A gyerekszobába jó, ha van egy fali lámpa vagy egy 2 az 1-ben projektoros LED-es asztali lámpa, de a mennyezeti, igazi világítótestet semmi nem pótolhatja, hiszen az adja a fényt, ha eljön a nap vége.

Lássuk milyen színekből választhatunk mennyezeti lámpát a gyerekszobába

SzínskálaEgy kicsit foglalkozzunk a színekkel és azok hatásával a mindennapokra. Egy gyerekszobával kapcsolatban általában úgy gondolja az ember, hogy legyen egyben izgalmas, de egyben megnyugtató is, hiszen a napi játék után itt pihen meg a gyermek. A falak és a világítás színeivel ezt tökéletesen elérhetjük. Akár fiúkról, akár lányokról van szó, mindenképp világos, pasztellszínekkel érdemes kísérletezni. Nem szabad megrettenni a több szín használatától sem, mint például a világoskék és világos sárga, illetve a világoskék-világoszöld, ugyanígy a rózsaszín-világosbarna-fehér színek is kiemelik egymást és este megnyugtató hatást keltenek. Ne használjunk nagy mennyiségben bordót, feketét, valamint sötét színeket, mert ezek kisebbnek mutatják a szobát, valamint a komplementer színektől vibrál a szoba, tehát ez sem a legoptimálisabb választás.

Egy kis kreativitással csodákat alkothatunk

Ha jó a kézügyességünk és a gyermekünk sem kér lehetetlent, akkor, ha kreatívak vagyunk bármilyen világítást el tudunk készíteni a gyerekszobába. Például, ha van egy hagyományos lámpatestünk, vagy akár egy papírlámpánk és a gyermekünk szereti a világűrt, néhány gömb befestésével és felfüggesztésével csodálatos eredményeket érhetünk el. A papír lámpatest lehet a nap, köré pedig felakaszthatjuk a befestett „bolygókat”. Ha pedig még a mennyezetet is ennek megfelelően készítjük el, akkor nincs az a gyermek, aki nem űrhajós szeretne lenni. A másik kreatív elképzeléshez egy kis gipszkarton szükségeltetik, melyből bármilyen, nekünk tetsző formát szabhatunk. Ha ezt a mennyezetre rögzítjük, alatta egy LED szalagot tudunk elbújtatni, ami igazán hangulatossá teszi a szobát. Mivel a fény nem egyenesen, direktbe érkezik a szobába, így otthonos, kellemes légkört teremthetünk.

Ha rajzfilmekre vágynak

Philips Disney Repcsik led mennyezeti lámpaAmennyiben gyermekünk a világításban is ragaszkodna a kedvenc mesehőseihez, akkor neki találták ki a Philips- Disney fényeit. Mennyezeti lámpaként is elérhetőek a kedvencek, például a Repcsik című mese hőseivel is találkozhatunk. Ennek köszönhetően a gyermekünk újra átélheti a mese izgalmait, mivel a lámpatest körül a rajzfilm repülői vannak rögzítve. A meleg színhőmérsékletű LED-nek köszönhetően biztonságossá, otthonossá varázsolja a szobát. Méretét tekintve is pont jó, se nem túl nagy, se nem veszik el a mennyezeten, mivel 290mmx290mmx87mm. LED kialakításának hála, felkapcsoláskor azonnal érkezik a fény, nem kell várni, hogy felkapcsolódjon a lámpa. A lámpára a gyártó 2 év garanciát vállal.
A másik nagy kedvenc a mennyezeti lámpa az imádott mesehős figurájával, mint a Disney-Repcsik mennyezeti LED-es gyereklámpa, ami minden rajongó álma. A csillár szöge és magassága könnyen állítható, attól függően, hogy a gyűrűt magasan, vagy alacsonyan rögzítjük. A kibocsátott fény színhősmérséklete szintén meleg fehér, mivel nappali és hálószobákba ez az optimális.

Ha mégsem sikerült volna dönteni, mindenképp érdemes végigböngészni a mennyezeti világításokat, hátha ott vár ránk a gyermekünknek való éjszakai lámpa.

Határtalan képzelet

Mint tudjuk, a gyermekek fantáziája határtalan. Egyik nap boldogan alszanak el egyedül a sötétben, máskor pedig mindentől félnek, hisz az ágy alatt szörny lakik, a szekrényből meg szörnyek jönnek ki ijesztgetni. Az árnyékokról pedig még nem is szóltunk, ami pedig olyan ijesztő alakokat tud ölteni, amit csak egy gyermek tud belelátni.

Ezeknek a félelmeknek a csitítására tökéletesek a Philips gyermekeknek készült éjszakai fényei, melyek a gyermekek aktuális nagy kedvenceinek a formáját öltik. Mivel a gyermekek is különböznek, így bájos kis Disney figuráink többféle bekapcsolási móddal is elérhetőek.