Egyedi éjjeli fény gyerekeknek

gyereklámpa | éjjeli fény | light stax

Általában nagy fejtörést okoz a szülőnek, hogy milyen éjjeli fényt biztosítson gyermeke és maga számára a gyerekszobába. Jellemzően az aktuális kedvenc mesehősre esik a választás, vagy éppen ellenkezőleg, a letisztult és nonfiguratív lámpák kerülnek kiválasztásra. Vajon milyen lenne egyedi, saját maguk által készített éjjeli fénnyel álomba merülni?

Mitől lesz egyedi?

A különböző gyerekszobai éjjeli fények óriási fejlődést mutatnak az elmúlt években. Kaphatók már projektoros vetítők kedvenc mesehősökkel, vagy mozgó LED mennyezeti lámpák, amelyek kellően erős fényt bocsátanak ki. Mégis, eljöhet az a pillanat, amikor ennél többre vágyunk.

A gyermekkor előre haladtával minden szülő igyekszik a legjobb játékokat biztosítani gyermekének, ami azon kívül, hogy leköti őket egy kis időre, fejlesztik is. Az egyik ilyen közkedvelt játék a LEGO, ami nem csak játéknak jó, de készszégfejlesztés szempontjából is hasznos.

A Light STAX készletek olyan LEGO és DUPLO kompatibilis színes építőkockákat tartalmazak, amelyek a LED-technológiának köszönhetően azonnal felragyognak, amint az USB-vel tölthető okos alaphoz érnek. Nincs szükség semmilyen speciális kábelre vagy csatlakozóra, a szabadalmaztatott rendszer gondoskodik az egyszerű, kiegészítők nélküli működésről.

Egyedi éjjeli fény

Érdemes tudni, hogy pontosan hogyan és mit fejleszthetünk a legózással. A jövő, amely felé haladunk, egyértelműen azt mutatja, hogy már az egészen kis gyermekek is az okoseszközök segítségével fedezik fel a világot. Alapvetően nincs ezzel semmi gond, hiszen így az érintőképernyős készülékekkel bizonyos készségeket már egész korán elsajátíthatnak, ugyanakkor a finommotorikus készségek fejlődése háttérbe szorul. Ennek fejlődéséhez nyújtanak segítséget a LEGO vagy DUPLO építőkockák.

A Light STAX speciális építőkockái fejlesztik a finommotorikus készségeket és a gyermeki fantáziát. A gyermekek alkotásaikkal egyedi éjjeli fényt készíthetnek maguknak a gyerekszobába és a többféle világítási lehetőség egyikének beállításával – villogó fényű, folyamatosan világító vagy automatikusan kikapcsoló módok – kiválaszthatják a számukra ideális fényforrást. A kompatibilis STAX kockákból készített remekműveknek csak a fantázia szab határt.

Miért fontos a kreativitás?

Több kutatás is kimutatta, hogy bár az intelligencia elsősorban öröklődik, azt, hogy egy gyermek milyen okos lesz, rengeteg dolog befolyásolja. A kreativitás, a képzelet és a kíváncsiság mihamarabbi magas szintre emelése érdekében sokféleképpen tehetnek a szülők. Ezekhez nyújtanak segítséget a különböző kockakészletek, amelyek segítenek a helyzetfelismerés és a motorikus képességek fejlesztésében is. Segítségével a gyerekek könnyebben ismerik meg környezetüket és könnyebben találják ki, hogyan változtathatják meg azt úgy, hogy elérjék céljukat. Kihívást jelent számukra kitapasztalni, hogy mi hogyan illik össze és mit kapnak, ha két elemet egymáshoz illesztenek, de ahogy teljesítik ezt a kihívást, nem csak könnyebben értik meg a dolgok működését, de a sikerélmény után önbizalmuk is növekszik. Ennek hatására szociális készségeik is gyorsabban alakulnak ki, közvetlenebbek lesznek másokkal, könnyebben kommunikálnak. Ha valakivel közösen építenek, akkor pláne és miért ne lehetne az a valaki a szülő, aki ismét gyereknek érezheti magát, miközben játszik a fénnyel.

Ha a gyerkőcök már nem találnak annyi kihívást a licencelt készletek összeállításában, vagy túl könnyen építenek meg bármit a hagyományos elemekből – nekik különösen ajánlott a Light STAX világító kockakészlet. Összetettebbek a hagyományos LEGO és DUPLO készleteknél, a színek széles választékát kínálják, és használatuk nem igényel semmilyen speciális kábelt. A napközben megépített remekművek pedig egyedi éjjeli fényt biztosítva segíthetik álomba alkotójukat.

Egyedi éjjeli fény gyerekeknek

A Light Stax készletek színes építőkockákat tartalmaznak, amelyek a LED-technológiának köszönhetően azonnal felragyognak, amint az alaplaphoz érnek. Nincs szükség semmilyen speciális kábelre vagy csatlakozóra, a szabadalmaztatott rendszer gondoskodik az egyszerű, kiegészítők nélküli működésről. 

A Light Stax építőkockák teljesen kompatibilisek a LEGO® (Light Stax Classic) és DUPLO® (Light Stax Junior) készletekkel. Az alaplapon többféle világítási lehetőséget lehet beállítani - villogó fényű, folyamatosan világító vagy automatikusan kikapcsoló módot. Az alkotások akár éjjeli lámpaként is használhatók. Kezdődhet az igazi szórakozás a világító kockakészlettel!