Az igazán jó fejlámpa akkumulátoros

led fényforrás | fejlámpa | li-ion | akkumulátor | akkus zseblámpa | tölthető fejlámpa | Fenix | Ledlenser | Favour

Olvasónk levelén felbuzdulva úgy gondoltuk, itt az idő, hogy újra a fejlámpákkal foglalkozzunk, hiszen megállíthatatlanul közeledik a tavasz és a túraszezon.

Mihez használjunk olyan fejlámpát, ami akkumulátoros?

A rövid válasz, hogy bármihez és mindenhez. Ha jobban belegondolunk, egy fejlámpa hihetetlenül praktikus. Hiszen azzal, hogy a fejünkön viseljük, mindkét kezünk felszabadul, így azokkal bármit végezhetünk.

Favour H0917 tölthető led fejlámpaTehát sokkal könnyebb, ha horgásznánk, és a fejlámpának köszönhetően két kézzel tudunk dolgozni, arról nem is beszélve, hogy mindenképp oda világít, ahová nézünk. Ugyanez a helyzet áll fenn, ha éppen egy túra közben szabad területen ér minket az este. Sokkal könnyebb úgy sátrat állítani, hogyha nem kell fél kézzel bénázni vagy pedig mást navigálni, hogy ne oda világítson, ahol éppen nincs rá szükségünk, szemben azzal, ahová meg kellene.

Persze egy hosszabb túra folyamán mondhatni elengedhetetlen, hogy a fejlámpa jó sokáig bírja, vagyis ne merüljön le fél nap alatt. Az a fejlámpa, ami akkumulátoros, tökéletes választás lehet, mivel a többsége USB-vel tölthető, így azt bárhol megtehetjük. Ha merül a lámpa, akkor elég, ha beülünk a legközelebbi benzinkúthoz egy kávéra, és míg mi elfogyasztjuk azt egy jó újság mellett, addig fel is tölt a fejlámpánk. Ezzel megspóroljuk azt is, hogy nagyobb mennyiségű tartalék áramforrást hordjunk magunknál, elegendő 1 pár elem a szükséges típusból, nem beszélve az USB töltőről.

Néhány ötlet a leghatékonyabbak közül

Fenix HL55 led fejlámpaAz első, amit mindenképp érdemes átböngészni, vagy ha személyesen találkozunk vele, akkor kipróbálni, az pedig a Favour H0717R tölthető SOS-villogós LED fejlámpa. Az egyik fő ismérve a nagy fényereje, ami a maga 1000 lumenjével nem elenyésző. Ezen kívül horgászathoz, túrázáshoz egyaránt tökéletes, mivel víz- és ütésálló tulajdonságokkal rendelkezik. LED kijelző mutatja, hogy az akkumulátor kapacitása és a töltési állapota kielégítő-e, valamint a cserélhető Li-ion újratölthető akkumulátor pedig lehetővé teszi a tartalék akkumulátor használatát.

Egy másik ígéretes fejlámpa a Fenix HL60R tölthető LED fejlámpa, ami kettős fényszóróval rendelkezik, így akár 100 órán át is világíthat, akár 950 lumennel. 5 különböző fényerővel rendelkezik, amiket az oldalsó kapcsolóval hozhatunk működésbe, valamint tartozik hozzá egy piros, éjjellátó mód. A hozzá lévő micro USB port közvetlenül az újratölthető Li-ion akkumulátornak a töltéséhez alkalmazható. A benne lévő LED élettartama átlagosan 50 000 óra, ami mindennapos használat mellett azt jelenti, hogy napi 24 órában használva is 5,5 évig bírja a LED.

Fenix HL26RB tölthető led fejlámpaVégül pedig a Ledlenser H14R.2 tölthető LED fejlámpa esetében is elengedhetetlen a nagy fényerő, csakúgy, mint a hosszú élettartam. A lámpafej levehető a homlokpántról, így akár kézben vagy övön is hordható. Kétféle energiamóddal rendelkezik, melyek között elérhető az állandó áramerősségű és az adott üzemidőre optimalizált világítás. Emellett 3 féle fényprogram is helyet kap a lámpában, ezek a könnyű, a professzionális és a védelmi program. Végül pedig 5 féle üzemmód közül választhatunk. Mindemellett a sugárzási szöge is állítható, azaz fókuszálható, sőt, szükség esetén billentéssel is tudjuk szabályozni azt.

Reményeink szerint sikerült egy kis segítséget nyújtanunk a fejlámpa választáshoz, legyen szó akár kültéri hobbikról, akár túrázásról. Ha mégis kevés lett volna az információ, akkor várjuk jelentkezésüket elérhetőségeinken.

 

MINŐSÉGI LED FEJLÁMPÁKMINŐSÉGI LED FEJLÁMPÁK

Kerültél már olyan helyzetbe, amikor kellett volna egy harmadik kéz a zseblámpához? A megoldás a led fejlámpa, amely egy pánt segítségével rögzíthető a fejedre, így akadálytalanul sportolhatsz vagy dolgozhatsz, miközben a lényegre fókuszálsz.

A led fejlámpa rendkívül kényelmes és praktikus. Az állítható fejpántok segítségével kényelmesen és biztonságosan illeszkedik a fejhez és tevékenységtől függetlenül használható különböző élethelyzetekben.

A fejlámpa kifejezetten hasznos felszerelése minden túrázónak és kempingezőnek, de kerékpározás vagy futás közben is maximális kényelmet és biztonságot nyújt. Nagyszerűen használható a háztartásban is szerelés, vagy esti olvasás közben, de vészhelyzetben is nagy segítséget nyújt egy esti gumicserénél az út mellett. Vadászat közben elengedhetetlen útitárs az erdőben, de a horgászok felszereléséből sem hiányozhat.