Projektoros vetítő gyerekeknek

led fényforrás | gyereklámpa | projektoros zseblámpa | philips | asztali lámpa | éjjeli fény

Régen, ha megkérdezték az embert, hogy milyen vetítőt vegyen a gyermeknek, mindenki azonnal rávágta, hogy diavetítőt. Mit mondunk ma?

Fejlődött a technológia

Philips Disney Hercegnők 2in1 led asztali lámpaAz elmúlt években óriási fejlődést mutatott a technika ebben a tekintetben is. Gyermekkorunk diavetítőit felváltották a projektoros vetítők, amiknek a tárháza szintén végtelen a rengeteg újításnak köszönhetően. Hiszen gondoljunk csak bele, nem is olyan régen még manuálisan mindent be kellett állítani, majd jobb esetben csak akkor kellett utána állítani, ha elkezdett veszíteni az élességéből, vagy esetleg valaki hozzányúlt és azzal minden elállítódott. Ma meg elég csak áramot adni neki, beüzemelni és már megy is minden, mint a karikacsapás. Talán ezeknek a változásoknak is köszönhető, hogy már rengeteg helyen használunk manapság kivetítőt, kezdve az iskoláktól, a rendezvényekig. Ebből nem maradhatnak ki a gyermekek sem, mivel egyre gyakrabban találkozunk projektoros megoldással a világítástechnika terén is.

Projektoros LED-es asztali lámpa

Egy csodálatos újítása a Philipsnek a Disney 2 az egyben projektoros LED-es asztali lámpa, ami jelenleg nagyon sok Disney kedvenc képével elérhető. Lányok esetében az összes Disney hercegnő várja őket egy lámpán, illetve a Jégvarázs kedves hősei, Anna és Elsa. Itt vannak még a nemtől független kedvencek, Szenilla és Némó, valamint, hogy a fiúk se maradjanak ki, Villám McQueen és barátai, a Repcsik, Pókember és végül, de nem utolsó sorban Star Wars. Mindegyik lámpa 2 funkcióval rendelkezik, az egyik egy éjszakai fény, ami segíti az elalvást a gyermekeknek, vagy megnyugtatja, ha éjjel felriad, a másik pedig egy projektoros kivetítő. A kivetítőhöz 3 korong tartozik, korongonként 8 képpel, amiket, ha a projektoros kivetítő van bekapcsolva, akkor a plafonra vetít. Ezek a képek remek szórakozást nyújtanak a gyermekeknek, mivel minden jelenet a meséből van. A két mód között egy egyserű kapcsolóval lehet váltani, amit még a kis kezek is meg tudnak tenni.

Még nem esett szó róla, de majdnem ugyanezeket tudja a 2 az egyben projektoros kivetítő és zseblámpa, szintén a Philipstől. Ha nincs benne korong, és azon a módon van, akkor zseblámpaként funkcionál, bunkizáshoz, éjjeli kóborláshoz tökéletes. Igen ám, de itt jön a varázslat. Amikor belekerül a korong és átállítjuk a gombbal a projektorra, akkor megelevenednek a kedvenc mesehőseink, amiknek a képeit szintén a falra lehet vetíteni. Minden szereplővel kapható, mint amivel az asztali lámpa.

Hogy miért jó a projektoros vetítő a gyerekeknek?

Többekben felmerülhet a kérdés, hogy miért is jók ezek a lámpák a fent leírtakon kívül. Mint ahogy az egyik anyukánktól származó levélben láthatjuk, a gyermekek hajlamosak félni éjszaka, így nagy segítséget jelenthet egy olyan lámpa, aminek kicsi, megnyugtató a fénye. Így legalább nem a mennyezeti lámpát kell felkapcsolni, ami egyenlő azzal, hogy biztosan felébred a gyermek, tehát lőttek az alvásnak, vagy hosszabb kínlódással járó altatás során sikerül újra álomba szenderülnie a lurkónak. Ez persze csak a szülői szemmel látott előnye a dolognak, még nem beszéltünk arról, hogy a gyermek hogy élvezi a kivetített képek nyújtotta mesélési lehetőséget, hiszen így valamilyen szinten még jobban részese lehet a mesének, mint ha csak nézi és a fantáziát is fejleszti.

Határtalan képzelet

Mint tudjuk, a gyermekek fantáziája határtalan. Egyik nap boldogan alszanak el egyedül a sötétben, máskor pedig mindentől félnek, hisz az ágy alatt szörny lakik, a szekrényből meg szörnyek jönnek ki ijesztgetni. Az árnyékokról pedig még nem is szóltunk, ami pedig olyan ijesztő alakokat tud ölteni, amit csak egy gyermek tud belelátni.

Ezeknek a félelmeknek a csitítására tökéletesek a Philips gyermekeknek készült éjszakai fényei, melyek a gyermekek aktuális nagy kedvenceinek a formáját öltik. Mivel a gyermekek is különböznek, így bájos kis Disney figuráink többféle bekapcsolási móddal is elérhetőek.