Nagy fényerejű elemlámpa

zseblámpa | környezettudatos | led | akkumulátor | usb | Fenix | Ledlenser | energiatakarékosság | elemlámpa

A napokban érkezett egy olvasói kérdés. Mivel az érdeklődő éjszakai kutatáshoz keresett zseblámpát, segítséget kért, hogy melyik lámpánkat ajánljuk inkább, melyik a kínálatunkban kapható legideálisabb nagy fényerejű elemlámpa.

Elemlámpa

Ez azért nem ilyen egyszerű, hogy ez és ez a márka a legjobb, hiszen ahogy minden lámpának vannak előnyei, úgy akadnak hátrányai is. Mivel nincs tökéletes elemlámpa, így megpróbáljuk megkeresni a feltételeknek leginkább megfelelőt.

Mivel elemlámpát keresünk, fontos, hogy kis méretű legyen, tehát lehetőleg ne a kézilámpák között mazsolázgassunk. A nálunk található lámpák jelentős része USB-ről tölthető, így nem kell magunkkal cipelnünk egy rakás pót aksit vagy elemet, hiszen USB töltő manapság már mindenhol a rendelkezésünkre áll. Épp ezért ez nagyon hasznos tulajdonsága az ideális lámpának. Az igazán nagy fényerő biztosításához mindenképp LED világítótestre van szükségünk, szemben a hagyományos izzókkal, mivel a LED jóval jelentősebb fényt ad. Vannak helyzetek, amikor elengedhetetlen a nagy fényerő. Hol használunk igazán nagy fényerejű elemlámpát? Ilyen lehet például az éjszakai túrázás, vagy főleg az eltűnt személyek keresése.

Fenix LD41-2015 LED zseblámpaAz eltűnt emberek utáni kutatás közben elengedhetetlen a megfelelő világítástechnika, mivel nagyon sok múlik azon, hogy lássunk, de azon is, hogy messziről látsszunk. Ebben az esetben például szükségünk lesz széles, pásztázó és célirányos, fókuszált fényre is. Erre tökéletes választás lehet a Fenix LD75C LED zseblámpa, ami a maga 4200 lumen fényerejével igazán extrémen erősnek számít. Ez az 1 méter mélységig vízálló és egyben ütésálló lámpa 490 méteres látótávolságot biztosít, pedig maga a lámpatest nem óriási a maga 16 centiméterével. Ennek hála sok helyen elfér, tehát bárhova elvihetjük magunkkal. Az alap fehér színkimeneten kívül- amiből 7 féle van, köztük az S.O.S. jelzés - rendelkezik színes opciókkal is, melyek közül 4 színt tud.

Egy másik, nagy teljesítményű lámpa a Ledlenser F1R tölthető LED zseblámpa, ami igaz, hogy az előzőhöz képest jóval szerényebb 1000 lumenes fényerővel rendelkezik, de emellett rendkívül környezettudatos. Hossz tekintetében nem sokkal marad el az előbbi mögött, mivel 115 milliméteres lámpatestről van szó. USB-ről tölthető, így sehol sem érhet felkészületlenül a lemerülése, mivel mindenhol találhatunk USB töltőt, valamint mivel már akkumulátorral működik, így óvja is a környezetet. A nagy elődjéhez az F1-hez hasonlóan rendelkezik elektronikus szabályozással, hőérzékelővel, állóképes végzáró sapkával, beépített elgurulás elleni védelemmel, cserélhető taktikai gyűrűvel, IPX8 szabvány szerinti vízállósággal és természetesen az alkalmazás-optimalizált fényalakzattal. Emellett tökéletesen hű maradt az eredeti lámpa változtathatóságához és a sokrétű használatához, hiszen számos csiptetővel rendelkezik, így bármikor, bárhol használható. Végül pedig, ha mindez nem lenne elég, rendelkezik egy egyedülálló tulajdonsággal, ami a hadiipari szabvány szerinti, HA III galvanizálás.

Ezeken kívül természetesen még számtalan lámpával rendelkezünk, de jelen kérdéshez ezek passzolnak leginkább. Amennyiben bármilyen további kérdése adódna, keressen minket bizalommal az elérhetőségeinken.

MINŐSÉGI LED ZSEBLÁMPÁK

A klasszikus zseblámpákkal ellentétben ma már szinte minden gyártó áttért a LED-es fényforrások használatára. Egy led zseblámpa valamivel bonyolultabb felépítésűvé vált mivel több követelménynek kell megfelelnie ahhoz, hogy megfelelő fényerőket, az akkunak megfelelő élettartamot biztosítson.

LED zseblámpáink egytől egyik minőségi termékek, amelyek között még a legkisebb fényáramú is a megfelelő minőségben segíti használóját. Jellemzően csepp- és ütésállók, USB-vel tölthetők és hosszú üzemidőt bírnak. A különböző LED fényforrások minőségiek: Cree White LED, LG White LED, Luxeon TX White LED, Nichia Cool/Warm White LEDs és COB LED Strip.