Nagy teljesítményű elemlámpa vagy LED zseblámpa

led fényforrás | zseblámpa | környezettudatos | led zseblámpa | akkumulátor | Fenix | energiatakarékosság

Régen, ha nagy teljesítményű elemlámpát kerestünk, azzal együtt járt, hogy minden valószínűség szerint egy jó nagy és súlyos lámpát kellett magunkkal cipelni mindenhova. Mostanra azonban már egy aprócska lámpával is igen erős fényt varázsolhatunk.

 Nagy teljesítményű lámpa régen

Mivel a korábbi lámpák mind felépítésileg, mind technikailag jóval egyszerűbbek voltak, így ugyan voltak közöttük olyanok, amik tartósabbak voltak, de ezzel az is együtt járt, hogy nagyobb volt a súlyuk is. Tehát dönthettünk, hogy vagy egy kisebb, de jóval halványabb fényű lámpát választunk, vagy pedig cipeljük a terhet, de ezzel már határozottan nagyobb teljesítményű elemlámpát kapunk. Arról nem is beszélve, hogy az elemlámpa élettartamát nagyban befolyásolta a lámpát működtető elem.

Egy hagyományos elemlámpa felépítése a következő: az alap a lámpatest, ehhez kapcsolódik a foncsor és az izzó, valamint többnyire a másik végén található a kapcsoló és természetesen a különböző méretű elemek, melyek működtetik az egészet. Alapvető funkciói a ki- és bekapcsolás voltak, nem voltak rajta különböző üzemmódok. Ezek ma már nem a legmodernebb eszközök, bár ettől függetlenül roppant strapabíróak, még ma is működőképesek.

Nagy teljesítményű lámpa most

Fenix LD75C led zseblámpaAz alapvető különbség a régebbi és mostani elemlámpák között az, hogy a hagyományos izzót felváltották a modernebb, LED fényforrások. Ezeknek nem csak az élettartama, de a fényereje is mérföldekkel felülmúlja a korábbi lámpákét. Természetesen bonyolultabb felépítésűek is, mint elődeik, de ez nem feltétlenül vált a hátrányukra. Ez az eltérés abban mutatkozik meg, hogy a lámpatest, foncsor vagy lencse mellett az izzót felváltotta a LED dióda és az ehhez kapcsolódó LED vezérlő.

Ezen felül a már megismert kapcsoló, továbbá áramforrás tekintetében is változás tapasztalható, nem csak a hagyományos elemek, hanem az akkumulátorok is beálltak a sorba. Ezek többsége már USB-vel tölthető, hiszen azt manapság már bárhol találhatunk, akár a legkisebb kávézóban is. A kínálatunkban kapható zseblámpák mindegyike LED fényforrású, ennek hatására pedig a LED minden előnyét élvezhetjük használatuk közben. A LED azonnal 100%-os fényerővel világít, így nem kell megvárnunk, hogy felmelegedjen, élettartama is kiemelkedő és nem melegíti a környezetet.

Az egyik, méltán népszerű elemlámpánk a Fenix LD75C LED zseblámpa, ami amellett, hogy 2 méterig víz és ütésálló, még töltöttségi szint Fenix E25 Ultimate Edition led zseblámpamutatóval is rendelkezik, melyen figyelemmel kísérhetjük az akkumulátor töltöttségét és láthatjuk, hogy mikor kezd el merülni. Több, mint 10 fényerővel, üzemmóddal rendelkezik, amiből 4 színes, valamint 7 fehér és ezen kívül természetesen tudja villogni az S.O.S jelzést is. Ár tekintetében nem tartozik a legolcsóbb lámpáink közé, de 5 év garancia is jár hozzá, tehát nem az a hamar elromló típus. Ha pedig egy kicsit olcsóbb, de hasonlóan hatékony lámpát keresünk, akkor a Fenix E25 UE LED zseblámpa is tökéletes választás lehet, hiszen fényerő tekintetében nem marad el a fenti társa mögött. Sőt, markolata is csúszásgátló bevonattal van ellátva, valamint intelligens memória jellemzi, aminek köszönhetően megjegyzi az utolsó fényerősséget és azt használja a következő bekapcsoláskor.

Ha felkeltettük érdeklődését, keressen minket bizalommal, hogy megtaláljuk az Önnek megfelelő nagy teljesítményű elemlámpát!

MINŐSÉGI LED ZSEBLÁMPÁK

A klasszikus zseblámpákkal ellentétben ma már szinte minden gyártó áttért a LED-es fényforrások használatára. Egy led zseblámpa valamivel bonyolultabb felépítésűvé vált mivel több követelménynek kell megfelelnie ahhoz, hogy megfelelő fényerőket, az akkunak megfelelő élettartamot biztosítson.

LED zseblámpáink egytől egyik minőségi termékek, amelyek között még a legkisebb fényáramú is a megfelelő minőségben segíti használóját. Jellemzően csepp- és ütésállók, USB-vel tölthetők és hosszú üzemidőt bírnak. A különböző LED fényforrások minőségiek: Cree White LED, LG White LED, Luxeon TX White LED, Nichia Cool/Warm White LEDs és COB LED Strip.