Milyen az ideális LED-es tölthető kézilámpa?

led fényforrás | zseblámpa | takarékos | led lámpa | akkumulátor | usb | tölthető zseblámpa | robbanásbiztos | Wolflite | energiatakarékosság | kézilámpa

Amikor meghalljuk azt a szót, hogy kézilámpa, többféle variáció eszünkbe jut. Igen ám, de mi is ez valójában? Járjunk utána mai cikkünkben!

Zseblámpa vagy kézilámpa?

Sima zseblámpa, munkalámpa, esetleg robbanásbiztos munkalámpa, mind olyan típus, amit a kezünkben fogunk, ha szükség van rá. De ez elegendő indok ahhoz, hogy kézilámpának nevezzünk egy lámpát? Alapvetően igen. Persze különbségek - mint mindenhol - itt is bőven adódnak.

Wolflite XT-70H robbanásbiztos munkalámpaLényeges szempont lehet egy kézilámpa kiválasztásánál, hogy tölthető legyen, mivel sokkal egyszerűbb és főleg költséghatékonyabb, ha nem kell állandóan elemet cserélni benne. Így nem kell magunkkal hurcolni egy rakás jó, vagy éppen lemerült elemet, ami megint felesleges súlyt képez. Ha tölthető a kézilámpa, akkor bárhol és bármikor feltölthetjük, ha olyan helyre visz az utunk, ahol van konnektor. Mivel jelentős részük USB segítségével tölthető, így elegendő csak a töltőkábelt magunkkal cipelnünk, vagy még azt sem, mert manapság USB kábel már mindenhol megtalálható.

Fontos tudni, hogy mind gazdaságossági, mind energiafelhasználási szempontból észszerűbb és jobb döntés a LED használata. A régi, hagyományos izzókkal szemben nagyon sok előnnyel rendelkezik a LED fényforrás. Először is sokkal nagyobb a hatásfoka, valamint az élettartama is lényegesen hosszabb. Ennek köszönhetően ritkábban kell cserélni és ugyanazzal a világítási értékkel messzebbre is világít, mint hagyományos társai. Áruházunkban minden lámpa LED fényforrással működik, pont a fenti okokból kifolyólag.

Nem kell megijedni, hogyha kézilámpát keresünk és a kínálatban nem találunk ilyen elnevezésű lámpát. Hogy milyen ismérvei vannak a kézilámpának? Elsősorban rendelkezik fogantyúval vagy bármilyen akasztóval, aminek segítségével fel tudjuk akasztani, hogyha úgy hozza a helyzet. Ilyen helyzet lehet például egy szerelőaknában történő munkavégzés, valamint a műhelyek jelentős részében is hasonló lámpákat használnak. Lássunk néhány konkrét példát a kézilámpákra!

Milyen LED-es, tölthető kézilámpát érdemes választani?

Az egyik, nálunk kapható népszerű termék a Wolflite XT-75L robbanásbiztos munkalámpa, mert az egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy ATEX és IECEx tanúsítvánnyal rendelkezik, így maximálisan biztonságos és a 0., 1., 2. és a 20., 21., 22. zónákban is maximálisan alkalmazható. Lehetőség van nagy sugárzási szögű, szórt fény kiválasztására is, mely a nagyobb felületek kevésbé intenzív megvilágítását teszi lehetővé, sőt irányított fénysugár is használható a nagy fényintenzitást igénylő feladatok elvégzésére. A modell különleges ismérve, hogy akár kesztyűben is könnyedén válthatunk az üzemmódok között és könnyen ki-bekapcsolható. Az akkumulátor minimális üzemideje 7,5 óra, ami gyorstöltéssel 3,5 óra alatt elérhető. A gyors töltőalapot nem tartalmazza az alap csomag, az külön rendelhető, de az autóstöltő és a vállpánt alapfelszerelés. A töltést piros LED jelzi, ugyanígy, ennek alacsony töltöttségénél villogni kezd. A lámpa víz- és ütésálló, valamint a sérülések elkerülése végett gumiborítással rendelkezik, így akadályozva az esetleges leejtéseket. Ha pedig mégis bekövetkezne, akkor ugyanennek a guminak köszönhetően kisebb sérülés éri csak a lámpát. Ha hosszabb töltési időre lenne szükségünk, akkor remek választás lehet a Wolflite XT-90L robbanásbiztos munkalámpa, aminek az üzemideje minimum 11 óra, amit 4,5 óra alatt ér el gyorstöltővel.

Amennyiben további kérdése lenne, keressen minket bizalommal, megtaláljuk az Önnek megfelelő lámpát!

MINŐSÉGI LED ZSEBLÁMPÁK

A klasszikus zseblámpákkal ellentétben ma már szinte minden gyártó áttért a LED-es fényforrások használatára. Egy led zseblámpa valamivel bonyolultabb felépítésűvé vált mivel több követelménynek kell megfelelnie ahhoz, hogy megfelelő fényerőket, az akkunak megfelelő élettartamot biztosítson.

LED zseblámpáink egytől egyik minőségi termékek, amelyek között még a legkisebb fényáramú is a megfelelő minőségben segíti használóját. Jellemzően csepp- és ütésállók, USB-vel tölthetők és hosszú üzemidőt bírnak. A különböző LED fényforrások minőségiek: Cree White LED, LG White LED, Luxeon TX White LED, Nichia Cool/Warm White LEDs és COB LED Strip.