Mikor hasznos a fókuszálható fejlámpa?

led fényforrás | fejlámpa | usb | Ledlenser | Favour | nagy teljesítmény | akkumlátoros fejlámpa

Ahogy közeledik a jó idő, egyre többen vágnak neki éjszakai túráknak. Az igazán nagyokkal még várnak nyárig, de egy kisebbhez sem árt egy megbízható fókuszálható fejlámpa.

Hogyan válasszunk?

Ahogy az autókhoz és a kerékpárokhoz, úgy az éjszakai túrázáshoz is van kötelező tartozék. Bár erről jogszabály nem rendelkezik, de mindenki számára fontos, hogy a túra végén biztonságosan célba érjen. Ezt pedig csak úgy lehet, ha lát és látszik is az ember. Nem egyszer hallottunk már olyanról, hogy tapasztalt túrázóknak kellett segítséget nyújtani azért, mert nem vittek magukkal egy megbízható zseb- vagy fejlámpát, sőt, akadt olyan is, aki emiatt vesztette életét. Mivel nem elég a Hold és a tiszta idő, fontos, hogy mi is gondoskodjunk magunknak világításról. Éppen ezért nem opcionális, hogy vigyünk-e magunkkal fényforrást.

Favour H0717R tölthető led fejlámpaElsődleges szempontként nem baj, ha minél nagyobb teljesítményű lámpával van dolgunk. Tehát minél nagyobb a fénykibocsátása, azaz minél nagyobb értékű szám áll a lumen előtt, annál jobb nekünk. Érdemes több lámpát is összehasonlítani ilyen szempontból is, vagy ha lehetőség van rá, akkor szakember segítségét is igénybe vehetjük. Ez főleg akkor jellemző, ha felkeresünk egy szakboltot, hiszen ott még ajánlani is tudnak megfelelőt. Fontos, hogy lehetőleg nagy áruházban, vagy ezekre specializálódott boltot, esetleg webáruházat keressünk, ne pedig külföldi oldalakról rendeljünk, mivel ott a reklamáció meglehetősen körülményes, arról nem is beszélve, hogy a szerviz is nehézkes.

Mivel ahány gyártó, annyiféle módon jelölik a lámpa fényerejét, ezért találkozhatunk a lux jelöléssel is. Ennek a hivatalos megfogalmazása alapján egy lux, az azonos a négyzetméterenkénti egy lumen fényárammal. Ez azt jelenti érhető nyelvre fordítva, hogy egy lux az a megvilágítás, az a fény, amelyet egy lumen fényárammal egy négyzetméteren létrehoz a világítótest. Ehhez kapcsolódik a lámpák üzemideje is, mivel azt jelzi, hogy a fejlámpa fénye megvan-e a fénycsóva tengelyében mért 2 méteren 0,25 lux.

Fókuszálható fejlámpa

A fénycsóva lehet fókuszált vagy széles, azaz nagy területet bevilágító. Mindkét tulajdonság másért hasznos. A széles esetében mindent megvilágít a környezetében, míg a fókuszált az konkrétan oda világít, ahova nézünk, bár azt meglehetősen erősen. Ezért praktikus az olyan fejlámpa, ahol mindkét funkció adott, és mi szabályozhatjuk, hogy melyiket használjuk. Azt jó, ha tudjuk, hogy a fókuszált fény többet vesz ki az áramforrásból, azaz hamarabb lemerülnek az elemek vagy az akkumulátor.

Ledlenser H3.2 led fejlámpaTermészetesen az energiaforrás milyensége is általában befolyásoló tényező, hiszen míg az elemmel működőek olcsóbbak, de ott a különbözetet kiegészíti az, hogy az elemeket állandóan cserélni kell, így a környezetünkre sincs jó hatással. Az akkumulátoros az érezhetően drágább, de annyiszor töltjük fel, ahányszor csak akarjuk, bár az erdő közepén ez meglehetősen problémás lehet. Hiába tölthető USB-vel a lámpa, ha nincs a közelünkben erre lehetőség. Éppen ezért érdemes minden esetben egy tartalék lámpát is magunknál tartanunk, amivel azért eligazodunk, de nem nehéz, és nem foglal nagy helyet a csomagban.

Végül pedig az ár sem mindegy, hiszen mindenki jobban szereti a költséghatékony megoldásokat, de nem véletlen született a mondás, hogy “olcsó húsnak híg a leve”. Sajnos itt sincs ez másképp, ezért mindenképp ajánljuk, hogy inkább hagyjunk ott 10-15 ezer forintot a boltban, ha kell, de akkor az tényleg legyen jó minőségű lámpa, mint amilyenek a Favour és Ledlenser lámpák.

 

NAGY TELJESÍTMÉNYŰ LED FEJLÁMPÁK

Nagy teljesítményű LED fejlámpáink egytől egyik minőségi termékek, jellemzően csepp- és ütésállók, USB-vel tölthetők és hosszú üzemidőt bírnak. A különböző LED fényforrások minőségiek: Cree White LED, LG White LED, Luxeon TX White LED, Nichia Cool/Warm White LEDs és COB LED Strip.

Termékeinkre 2-5 év garanciát vállalunk. Amennyiben kérdésed merülne fel, fordulj hozzánk bizalommal!