LED-es lámpa biciklire

led fejlámpa | usb | tölthető fejlámpa | kerékpár lámpa | favour első-, hátsó kerékpár lámpa | Fenix | Ledlenser | tölthető kerékpár lámpa | Favour

Aki közlekedik az utakon, az észrevehette, hogy a jó időnek hála, egyre több biciklis vesz részt a közúti forgalomban. Ilyenkor pedig nem árt, ha kerékpározás közben láttatjuk is magunkat, egy biciklire való LED-es lámpa segítségével.

Itt a tavasz

Favour B0221 led első kerékpárlámpaBár ennek az autósok már kevésbé örülnek, mert többfelé kell figyelniük, de egyet még ők sem vitathatnak. Sokkal környezettudatosabb a kerékpárral való közlekedés, mint bármelyik másik. Arról nem is beszélve, hogy a nagy dugóban sokkal jobban lehet vele haladni, mint egyéb, kerekes járművel, ideértve a tömegközlekedést is. Ellenben nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy a kerékpárosok életét is számos előírás szabályozza.

Az egyik, talán legismertebb a bicikli kivilágítására vonatkozik. Valljuk be, ez az egyik legfontosabb is, hiszen épp olyan fontos látszani is, mint látni. Éppen ezért nem szabad félvállról venni a biztonság kérdését. Lássuk, hogy mit is kell tudni a lámpákról, amik a biciklire úgymond kötelező tartozékok.

A jogszabály rendelkezései alapján előre egy fehér vagy kadmium sárga fénnyel égő, hátulra pedig csak és kizárólag piros fényt adó világítást szerelhetünk fel. Amennyiben tiszta időben közlekedünk, akkor a lámpa fényének 150 méterről láthatónak kell lennie. Ma már nem kritérium, hogy a két lámpa összehangoltan működjön, így nem szükséges azokat összekötni. Tehát a villogó mód is megengedett a hátsó lámpák tekintetében.

Fenix HL26RY tölthető led fejlámpaSzerencsére már nem csak kerékpárra felszerelve lehet legális a használata a különböző világításoknak, hanem már a ruházaton, a hátizsákon is, persze csak akkor, ha azok előre vagy hátra világítanak és oldalirányba nem! Ez azért meglehetősen jelentős könnyítés az eddigi szabályozásokhoz képest.

A lakott területen kívül történő kerékpározáshoz minden esetben jóval erősebb fényű lámpa kell, mint azoknak, akik a városok fényeit élvezik. Éppen ezért sem mindegy, hogy mit választunk a biciklinkre. Manapság a kerékpár lámpák jelentős része, majdnem mindegyik LED-del készült, hiszen sokkal költség- és energiahatékonyabb, mint a hagyományos izzók. Tehát az első kerékpár lámpát kiválthatja egy jó minőségű fejlámpa is, míg a hátsót egy táskára szerelhető darab is helyettesítheti. Ennél azért fontos, hogy a későbbiekben se felejtsük el magunkkal vinni a táskát, különben könnyen szabályt sérthetünk.

Lássunk néhány biciklire való LED-es lámpát

Ledlenser B3P led első kerékpárlámpaElőre tökéletes a Favour B0317 tölthető LED első kerékpár lámpa, ami 850 lumen kibocsátásra képes, így lakott területen kívül is meglehetősen hatékony. Ütés és cseppálló, valamint micro USB segítségével tölthető, így bárhol, bármikor elejét vehetjük a lemerülésnek.

A másik lehetőség, ha első lámpára van szükségünk, a Fenix HL26RB tölthető LED fejlámpa, ami por- és vízálló, arról nem is beszélve, hogy maga a fejpánt is fényvisszaverő és gumírozott, így növeli a komfortérzetet, hiszen kevésbé tud lecsúszni használat közben. Az általa kibocsátott 450 lumen kevesebb, mint a fenti B0317-es kerékpár lámpáé, de ettől függetlenül igazán hatékony kis társ bringázáshoz.

Hátsó lámpa lehetőségekben azért kicsit kevesebb az opció, mivel a Favour B0117 tölthető LED hátsó kerékpár lámpa fénye az, ami megfelel az elvárásoknak, és függőlegesen vagy vízszintesen is rögzíthető a kerékpárra. Az USB-vel tölthető akkumulátor aktuális állapotát egy kis kijelzőn tudjuk figyelemmel kísérni, így nem érhet minket kellemetlen meglepetés.

Ahogy látható, van választék LED-es lámpákból biciklire, de ha mégsem találná a megfelelőt, keressen minket elérhetőségeinken.

 

SPORTOLJ BIZTONSÁGBAN

A jó idő eljöttével az embernek kedve támad futni vagy kerékpározni, de mit tehetünk, ha besötétedik? Jellemzően lámpát gyújtunk. De milyen lámpa az, ami célirányosan oda világít ahova kell és addig, amíg kell?

Első- és hátsó led kerékpárlámpáink, led fejlámpáink célirányosan ott és oda világítanak, ahol szükség van rá. Így a szabadtéri tevékenységet nem kell megszakítani a sötétség beálltával, tovább élvezhetjük a sportolás adta örömöket.