Fejlámpa teszt

led fényforrás | favour termékek | led fejlámpa | kerékpár lámpa | favour első-, hátsó kerékpár lámpa | teszt

Nagy örömünkre szolgál, hogy olyan sportcsapatot támogathatunk, mint a Green Riders! A magyar kerékpársport egyik üde színfoltjaként évek óta versenyeznek országúti kerékpár és triatlon versenyeken. Tesztelési beszámoló következik!

A Green Riders versenyzőinek felkészülését Favour első- és hátsó kerékpár lámpáinkkal, illetve Favour fejlámpáinkkal támogatjuk. Egyik versenyzőjük, Pelle Attila kerékpár-, duatlon és triatlon versenyző, a 2017-es RING24 férfi csapat ezüstérmese. Attila a Favour H0717B led fejlámpánkat teszteli. Első tesztelésére futáshoz vitte magával fejlámpánkat. 

Írását változtatás nélkül közöljük 

Favour H0717B tölthető led fejlámpa"Általában nagyon korán, illetve nagyon későn futok. A tesztelésre kiválasztott típus a FAVOUR H0717B akkumulátoros 1000 lumenes!!! fejlámpa lett, erről szeretnék egy tavaszig tartó tartós tesztet készíteni. 2017. december 12-én kaptam meg a lámpákat. Nagyon kíváncsi voltam, mert nem is hallottam még erről a márkáról. Hamar kicsomagoltam a minden információt tartalmazó dobozából. Egyből látszott, hogy nem gagyi a lámpa, minden tekintetben korszerű terméket tartottam a kezemben. Ha már a kézben tartásnál járunk, kicsit nehéznek találtam a készüléket. Hamar megmértem: a mérleg 275g-ot mutatott. Lássuk csak, mi teszi ki ezt a súlyt? 

A szett (szándékosan írok szettet) egy első lámpát egy hátsó piros lámpát és egy akkut tartalmaz teljes fejpánt rendszerrel. Azt is megtudtam, hogy a lámpához kapható pótalkatrészként minden szerelék, tehát nem egy évre kell megvásárolni az egyébként 15.890,-Ft kiskereskedelmi áron kapható lámpát. A csomag tartalmazza még az USB2-mikroUSB csatlakozót is, mellyel igen könnyű a lámpa töltése. 

Ha már kicsomagoltam, hamar ki is próbáltam. Egy pillanat alatt beállítottam a pántokat és meglepetten tapasztaltam, hogy rettenetesen kényelmes és a jó súlyelosztás miatt szinte észrevehetetlen a fejen. Sok olcsó fejlámpa volt már a kezemben, de egyik sem közelítette meg ezt a pontos illeszkedést, kényelmet. Biztos, hogy máshoz is fogom használni.


Ezt követően feltöltöttem a lámpát használat előtt, ami egy óra alatt meg is volt. Nagyon hasznos az akkun található töltöttség jelző, mely töltésnél pirosan világít, és zöldre vált, ha a töltés befejeződött. Ugyanez az indikátor használat során is informál a töltöttség állapotáról. Először zölden, utána sárgán, majd pirosan.

És most lássuk a lámpa tudását. Van egy 1000 lumen fényerejű állapot, mely nappali világosságot varázsol igen széles és hosszú területen, ám csupán 3 órán keresztül. Van egy 500 lumenes állapot, mely még mindig kiégeti a retinát, és 8,5 órán keresztül segít életben maradni a közutakon. Van még egy 20 lumenes állandó fény, mely inkább a láthatóságot szolgálja 45 órán!!! keresztül. És van még 3 villogó mód 14-22-24 órás üzemidővel. A hátsó lámpa állandó üzemmódban 42 órát, villogó módban 80 órát képes működni. Az üzemidők - papíron - magukért beszélnek, mert hazánkban egy éjszakát simán végig lehet világítani vele, okos használat mellett.

No de, a puding próbája, ha megeszik. 
Első bevetésén a lámpa 15km-en volt velem, közel két óra üzemben. Kevéssé a futásra koncentráltam, mert a fejlámpát teszteltem. A full fény kb. 30 méterre (nem tudtam pontosan megmérni, mert mire odafutottam a fénycsóva végéhez, már messzebbre világított, hihihi) világít teljes úttest szélességben, olyan intenzíven, hogy tilos belenézni. Ez a fényerő kizárólag erdőben, elhagyott területen, szembejövők nélkül használható. Persze, hogy csináltam egy próbát egy autós ismerőssel! A verés után úgy nyilatkozott, hogy inkább egy X6-os BMW reflektora egy órán keresztül, mint ez a lámpa egy pillanatig... Tesztalanyom szerint a kettes állapot (500 lumen) is túl erős forgalomban, csupán a láthatósági 20 lumenes fényerőre bólintott rá, de csak lehajtott állapotban. Azt elfelejtettem leírni, hogy az első lámpa 6 fokozatban dönthető. 

Kerékpáron még nem használtam. Én ott is előnyben részesítem a fejlámpát, mert oda világít, ahová nézek. Futásra tökéletesen alkalmas. Könnyen beállítható úgy, hogy nem csúszkál a fejen. Jól beállítható a fénycsóva, és a párnázás is pont jó. Gyakorlatilag észrevehetetlen a használó számára, nem nyom, nem szorít. 

GreeRidersHungary

Van még egy praktikus dolog a lámpán. Az akku és a lámpa közötti vezeték egy csatlakozót tartalmaz, amelyet ha széthúzunk, kizárhatjuk a véletlenül bekapcsolt állapotot. Ez különösen jól jön hátizsákban szállításkor, mivel más, kevésbé praktikus lámpával már jártam úgy, hogy véletlenül bekapcsolódott és mire használni akartam, teljesen le volt merülve. 

Sajnos az üzemidőket még nem állt módomban ellenőrizni, mert vegyesen használom, de közepes és minimális fényerővel használva 3 óra futás és két nap leltár után, még sárgában vagyok. Esőben sem használtam még, de lesz rá mód, mivel esőben is futok. A termékismertető szerint vízálló (Zé! Meg ne kérdezd, hogy hány méterig?) és 1 méter magasból törésálló is. Azért nem vágom földhöz, mert még terveim vannak vele. 

Egy hónapos tesztvélemény: Kiváló minőség, magas szintű kényelem, biztos működés. Ez a lámpa kell nekem!!!

Következik: Erdei használat éjszaka. Fénymező mérése. Működési idők tesztje. Kerékpáros használat. 

Köszönöm a figyelmet: Atti" 

MINŐSÉGI LED FEJLÁMPÁK

A led fejlámpa rendkívül kényelmes és praktikus. Az állítható fejpántok segítségével kényelmesen és biztonságosan illeszkedik a fejhez és tevékenységtől függetlenül használható különböző élethelyzetekben. A fejlámpa kifejezetten hasznos felszerelése minden túrázónak és kempingezőnek, de kerékpározás vagy futás közben is maximális kényelmet és biztonságot nyújt.

Nagyszerűen használható a háztartásban is szerelés, vagy esti olvasás közben, de vészhelyzetben is nagy segítséget nyújt egy esti gumicserénél az út mellett. Vadászat közben elengedhetetlen útitárs az erdőben, de a horgászok felszereléséből sem hiányozhat.