Tölthető LED-es elemlámpa

favour termékek | led | led lámpa | led zseblámpa | Fenix

Miért praktikus a tölthető LED-es elemlámpa a hagyományos izzós és elemmel működő társaihoz képest? Elmondjuk mai cikkünkben.

Hagyományos izzó kontra LED

Tudomásul kell venni, hogy a fejlődő technikának hála nem minden számít újdonságnak már, ami mondjuk 10 - 20 évvel ezelőtt az volt. Pont ilyenek a LED izzók is. Amíg néhány évvel ezelőtt egy fél fizetésbe került 1-2 hagyományos izzó LED-re cserélése, addig manapság ez közel sem számít ennyire extrémnek, sőt bárhol elérhető. Arról nem is beszélve, hogy ma már egy lakás teljes izzókészletének gazdaságossá tétele sem egy eget verő beruházás. Talán éppen ezért van az, hogy ahol lehet, a hagyományos izzók helyét átveszi a LED. Pontosan így történik ez az elemlámpák esetében is.

A LED-es zseblámpák fényét általában lumenben mérjük, amiről fontos megjegyezni, hogy 60 watt és 60 lumen nem ugyanazt a fényerőt jelenti. Röviden összefoglalva, például 600 lumen fényerőt egy 40 wattos hagyományos izzó bocsát ki, míg LED izzóból elég a 10 wattos ugyanezen teljesítmény eléréséhez. Attól függően, hogy milyen elvárásaink vannak a kiválasztandó elemlámpával kapcsolatban, nagyon sok lehetőség közül választhatunk.

Fenix E35 Ultimate EditionHa nagy teljesítményű lámpát keresünk, akkor remek választás lehet a Fenix E35 UE2016 LED zseblámpa, ami 1000 lumen kibocsátására képes. Ha pedig egy egyszerű, a szó szoros értelmében vett zseblámpát keresünk, akkor jó társunk lehet a Fenix E01 kisméretű LED zseblámpa, ami rendkívül hasznos a mindennapokban. Ezeknek az egyetlen hátulütője, hogy nem tölthetők (nem rendelkeznek USB csatlakozóval), vagyis hagyományos, illetve tölthető elemmel működnek.

Miért jó, ha tölthető a LED-es elemlámpa?

Ahogy a fentiekben említettük, praktikusabb, ha USB-vel tölthető a lámpa, méghozzá több okból is.

Egyrészt az USB port manapság mindenhol megtalálható, de akár Power Bankon keresztül is feltölthetjük zseblámpánk aksiját. Ennek a csatlakozója a lámpatesten található, de meg kell jegyeznünk, hogy nem kötelező ezt használni, mert zseblámpáink mindegyike használható hagyományos alkáli elemmel is.

Másrészt így rendelkezik egy kis kijelzővel, amin látható az aktuális töltöttségi szint, valamint, ha merülne az akkumulátor, akkor riaszt, hogy tudjunk Favour T1647 tölthető led zseblámpará figyelni. Ezeknek a feltételeknek tökéletesen megfelel a Favour T1647 tölthető LED zseblámpa, ami amellett, hogy USB-vel tölthető, számos más jó tulajdonsággal is rendelkezik. Megjelenését tekintve tekintélyt parancsoló darab, nem olyan, ami elveszik a használója kezében. Emellett ütés-, por-, és vízálló. A lámpatest úgy van kialakítva, hogy a gumírozott résznek hála kényelmes fogni, ezzel is növelte a gyártó a csúszásgátlást. A látótávolságot tekintve elég nagy teljesítményű, mivel 220 méterre biztosítja azt 18 órás folyamatos üzemidő mellett, melyet a rajta lévő intelligens LED panel segítségével követhetünk nyomon. 3 fényerő szinttel rendelkezik, melyből egy villogó fényt ad. Túlmelegedés és túltöltésgátlóval van felszerelve, ezzel is védve az áramkört.

Amennyiben szükség lenne segítségre az ideális lámpa kiválasztásában, kollégáink szívesen válaszolnak minden kérdésre.

MINŐSÉGI LED ZSEBLÁMPÁK

A klasszikus zseblámpákkal ellentétben ma már szinte minden gyártó áttért a LED-es fényforrások használatára. Egy led zseblámpa valamivel bonyolultabb felépítésűvé vált mivel több követelménynek kell megfelelnie ahhoz, hogy megfelelő fényerőket, az akkunak megfelelő élettartamot biztosítson.

LED zseblámpáink egytől egyik minőségi termékek, amelyek között még a legkisebb fényáramú is a megfelelő minőségben segíti használóját. Jellemzően csepp- és ütésállók, USB-vel tölthetők és hosszú üzemidőt bírnak. A különböző LED fényforrások minőségiek: Cree White LED, LG White LED, Luxeon TX White LED, Nichia Cool/Warm White LEDs és COB LED Strip.