Mire jó a tölthető LED kézilámpa

led fényforrás | akkumulátor | usb | Wolflite | kézilámpa | megbízható | hosszú élettartam | munkalámpa | újratölthető akkumlátor

Milyen területeken használjuk a tölthető LED kézilámpát? Melyek azok a munkafolyamatok, amikor elengedhetetlen a jelenlétük? Utánajárunk mai bejegyzésünkben.

A tölthető LED kézilámpa felhasználási területei

Az ideális LED-es kézilámpa ismérveit már egy korábbi bejegyzésünkben volt szerencsénk összefoglalni, most azt nézzük meg, hogy mely területeken és milyet érdemes használni.

Kézilámpát előszeretettel alkalmaznak építkezéseken, bányászattal kapcsolatos munkálatokon és akár mentési helyszíneken is. Mivel ezek egyike sem egy szokványos lehetőség, így nagyon fontos a megbízható és nagy fényerő biztosítása. Ebből fakadóan fontos, hogy az akkumulátora tölthető legyen. Arról nem beszélve, hogy sokkal gazdaságosabb egy újratölthető akksi, hiszen nem kell minden alkalommal újat beszerezni, ezen kívül pedig, ha van a közelben USB töltő, akkor könnyedén feltölthetjük, míg egy másikat használunk, vagy épp pihenünk egy órácskát.

Wolflite XT-404 reflektorállványA LED-es fényforrás pedig ugyanebből kifolyólag népszerű, hiszen ugyanolyan körülmények között egy LED kézilámpa sokkal tartósabb. A hatásfok, fényerő tekintetében is bőven az élen jár, nem is beszélve az élettartamról. Pont ezek azok, amik amellett szólnak, hogy nálunk is minden lámpánk, egytől-egyig LED-del működik.

Van néhány helyszín, amin kifejezetten jó szolgálatot tehet egy Wolflite XT-406 reflektorállvány. Ilyenek lehetnek a katasztrófa sújtotta területek, amiknek elengedhetetlen, hogy megfelelően meg legyenek világítva, főleg, ha kutatási munkálatokat végeznek a helyszínen. Természetesen, ha még a megelőzési, vagy az elhárítási munkálatok éjszakára esnek, akkor is jó szolgálatot tehet ez az állvány, mivel összesen hat darab WOLFLITE XT kézi munkalámpát tudunk rá rögzíteni. Ezek együttesen minimum 700, maximum 2000 lumen körüli fényerőt biztosítanak a mentési feladatokhoz. Az állványnak hála könnyedén forgatható a fényforrásunk, majd az adott szögben lehet rögzíteni, fixálni. Ennek hála az állványba helyezett munkalámpák, mintegy reflektorként funkcionálnak ilyen helyzetben.

Milyen lámpát válasszunk az állványra?

Wolflite XT-75L robbanásbiztos munkalámpaTökéletes alternatíva lehet a WOLFLITE XT-90H tölthető, LED kézilámpa, ami ATEX és IECEx tanúsítvánnyal rendelkezik, így maximálisan biztonságos és a 0., 1., 2. és a 20., 21., 22. zónákban is maximálisan alkalmazható. A fenti kézilámpa akár védőkesztyűben is egyszerűen kezelhető, bekapcsolható, sőt akár az üzemmódok között is könnyedén, kedvünkre válthathatunk. Az alapvető funkciókon túl, a lámpa biztonsági vészvillógó, illetve folyamatosan világító jelzőfény funkcióval is rendelkezik.

Töltés tekintetében nem kell sokáig várnunk, hiszen alig pár óra alatt maximumra tölthetjük az akkumulátort. Az üzemideje a 11 órát mindenképp eléri, de ha takarékosan használjuk, akkor ez akár a duplája is lehet, ami már majdnem egy teljes napot tesz ki. Ezzel kapcsolatosan sem érhet minket meglepetés, mivel az akksi állapotát figyelemmel kísérhetjük az azt jelző piros LED-eken keresztül.

A markolatát gumi borítja, ami meggátolja, hogy véletlenül leejtsük, bár ennek a lámpának még az sem árt, mivel magas ütésállósággal rendelkezik. Ha pedig véletlenül a vízbe ejtenénk, akkor sem kell pánikba esnünk, mivel szerencsénkre nem merül el. Egy USB segítségével működtetett alappal bármikor 4,5 óra alatt újratölthető.

Ha még mindig a megfelelő, tölthető LED lámpát keresi, hívjon minket bizalommal, segítünk megtalálni az ideálisat!

MINŐSÉGI LED ZSEBLÁMPÁK

A klasszikus zseblámpákkal ellentétben ma már szinte minden gyártó áttért a LED-es fényforrások használatára. Egy led zseblámpa valamivel bonyolultabb felépítésűvé vált mivel több követelménynek kell megfelelnie ahhoz, hogy megfelelő fényerőket, az akkunak megfelelő élettartamot biztosítson.

LED zseblámpáink egytől egyik minőségi termékek, amelyek között még a legkisebb fényáramú is a megfelelő minőségben segíti használóját. Jellemzően csepp- és ütésállók, USB-vel tölthetők és hosszú üzemidőt bírnak. A különböző LED fényforrások minőségiek: Cree White LED, LG White LED, Luxeon TX White LED, Nichia Cool/Warm White LEDs és COB LED Strip.