Milyen akkumulátoros fejlámpát válasszunk ajándékba?

led | usb | tölthető fejlámpa | Fenix | csepp- és ütésálló | Favour | akkumlátoros fejlámpa | fényerő

A társunk minden vágya egy jó kis akkumulátoros fejlámpa? Lássuk mi alapján válasszunk, hogy valódi legyen az öröme.

Honnan szerezzük be?

Alapvetően két választási lehetőségünk van, ha akkumulátoros fejlámpa beszerzéséről van szó. Az egyik, hogy személyesen sétálunk be egy szakboltba, ahol szakemberek segítségét és tanácsát kérhetjük a választás tekintetében. A másik már valamivel problémásabb, ami számos buktatót rejthet magában, vagyis ez az internetes rendelés. Persze itt is megvan az esélyünk, hogy egy megbízható webáruházból rendeljünk, ahol szükség esetén szakemberek válaszolnak a kérdéseinkre és igazítanak el a fejlámpák labirintusában.

Favour H0717R tölthető led fejlámpaA neccesebb kategória a különböző, külföldi weboldalak kínálata, ahonnan már 1-2 ezer forinttól kezdődően kapunk bármilyen lámpát. Ez nagyon jól hangzik, de ha valaki végiggondolja a kérdést, rájön, hogy ennyi pénzért nem várhatunk igazán tartós, minőségi és hatékony terméket. Persze akad, akinek ez így is megéri, de a többség általában megbánja az ilyen vásárlást.

Miért praktikus a fejlámpa és milyen tulajdonságai legyenek?

Ha olyan tevekénységet végzünk, amihez mindkét kezünkre szükség van, mint például a túrázás, horgászat, vadászat, akkor nem is kérdés, minden esetben a fejlámpa a jó választás. Arról nem is beszélve, hogy így a fény mindig oda világít, ahová nézünk, főleg, ha egy akkumulátoros fejlámpát használunk. Az alábbi tulajdonságok minden lámpa esetén fontosak, de különösen jó pont, ha a fejlámpánk mindet tudja.

Fenix HL26RBL tölthető led fejlámpaA fényerő nagyon meghatározó, bár talán nem is szorul külön magyarázatra, hogy miért. Hiszen mennyivel kényelmesebb, ha jó messzire ellátunk, mintha csak a cipőnk orrát tudjuk megvilágítani. Külön előny, ha van rajta energiatakarékos üzemmód, amivel könnyen megduplázható az egy töltéssel lévő élettartam.

Szintén jó pont, ha változtatható a fókusz, vagyis van lehetőségünk széles látószögben a fényt kibocsátani, valamint, ha fókuszálni is tudjuk azt egy adott pontra.

Az óhatatlanul is bekövetkező balesetek elkerülése végett célszerű, ha csepp- és ütésálló darabot választunk. Hiszen előfordulhat, hogy esős időben túrázunk, de akár horgászat közben is belepottyanhat a vízbe a lámpa. Jó pont, ha nem kell azonnal újat venni egy kis víz után. Ugyanez vonatkozik az ütésállóságra is, hiszen bármikor odaverhetjük véletlenül valaminek, ha csak arra gondolunk, hogy elmegyünk barlangászni, ott is történhetnek balesetek. Legyen strapabíró, vagyis bírja a gyűrődést, a folyamatos használatot, hiszen mondjuk egy személykeresés esetében is sok órán keresztül kell bírnia szuflával.

Miért hasznos, ha akkumulátoros a fejlámpa?

Nem alapkritérium, de nagyban megkönnyíti az életet, ha a kiválasztott fejlámpa tölthető akkumulátorral működik. Ez manapság roppant egyszerű, mert elegendő egy USB kábel, és már tölthetjük is a lámpánkat. A töltési idő napjainkban elég elenyésző, a teljes töltöttséghez elegendő már 1-2 óra is.

Ha a fentieket figyelembe véve választunk ajándékba fejlámpát, akkor nem igazán foghatunk mellé. Amennyiben további kérdés merülne fel, keressen bátran elérhetőségeinken, segítünk megtalálni a tökéletes fejlámpát.

MINŐSÉGI LED FEJLÁMPÁK

A led fejlámpa rendkívül kényelmes és praktikus. Az állítható fejpántok segítségével kényelmesen és biztonságosan illeszkedik a fejhez és tevékenységtől függetlenül használható különböző élethelyzetekben. A fejlámpa kifejezetten hasznos felszerelése minden túrázónak és kempingezőnek, de kerékpározás vagy futás közben is maximális kényelmet és biztonságot nyújt.

Nagyszerűen használható a háztartásban is szerelés, vagy esti olvasás közben, de vészhelyzetben is nagy segítséget nyújt egy esti gumicserénél az út mellett. Vadászat közben elengedhetetlen útitárs az erdőben, de a horgászok felszereléséből sem hiányozhat.