Mikor van szükség robbanásbiztos LED lámpa használatára?

led lámpa | akkumulátor | robbanásbiztos | Wolflite | atex | csepp- és ütésálló | IECEx

Vannak olyan helyek és munkafolyamatok, ahol mindenképp robbanásbiztos LED lámpa használata válik szükségessé. Lássuk, hogy melyek ezek.

Robbanásveszélyes közegek és zónák

Robbanásveszélyes közegnek nevezzük az olyan térséget, amelyben robbanóképes gázközeg van jelen vagy fordul elő várhatóan olyan mértékben, hogy az a gyártmányok kialakításával, telepítésével és használatával kapcsolatosan különleges óvintézkedéseket igényel. Ezeket a térségeket különböző zónákra osztjuk, méghozzá 0-ás, 1-es és 2-es zónákra.

A 0-ás a legveszélyesebb, mert ebben a zónában a robbanóképes gázközeg folyamatosan jelen van. Az 1-es ennél már egy fokkal veszélytelenebb, mivel itt nincs folyamatosan jelen a robbanóképes gázközeg, csak várható, hogy előfordul. A fentiekhez képest legkevésbé veszélyes a 2-es zóna, mivel, ha jelen is van a robbanóképes gázközeg, csak rövid ideig fordul elő, vagy elő sem fordul. Ezeket a besorolásokat az üzem számos szakértőjének kell elvégezni.

Robbanásbiztos kézilámpák

Wolflite XT70H robbanásbiztos munkalámpaA WOLFLITE XT-50H LED kézilámpa egy olyan darab, ami megfelel minden előírásnak. Rendelkezik a meghatározott ATEX és IECEx tanúsítvánnyal, nem beszélve arról, hogy roppant rövid idő, azaz 2 óra alatt maximumra tölthető az akkumulátora, a legfejlettebb, lítium-ion technológiával készült töltőalap segítségével.

Attól függően, hogy mennyire takarékos üzemmódban használjuk, akár 8 órán keresztül is hatékony társunk lehet a munkában. Ez a lámpa az, ami tökéletesen helyt áll az 1-es és a 2-es zónákban egyaránt, valamint a 21 és a 22-ben szintén. Mindemellett speciálisan erre a modellre jellemző, hogy könnyű ki- és bekapcsolást biztosít számunkra, még akár munkavédelmi kesztyűben is. Az akkumulátor töltöttségi szintjét piros LED-ek jelzik. Víz- és ütésálló, de a port is ugyanilyen jól bírja. Tökéletes választás vizes vagy olyan munkálatokhoz, ahol a magasban kell dolgozni, mivel a gumis borításának hála nem csúszik ki a kezünkből, de ha mégis, akkor ez a borítás meg is védi a lámpát érő ütésektől. Ha pedig véletlenül olyan közegben alkalmazzuk, ahol víznek van kitéve, vagy akár munka közben mégis úgy történik, hogy vízbe pottyan, akkor sem kell megijedni, mivel nem süllyed el, hiába 1200 gramm a súlya.

A robbanásbiztos LED lámpákról

Wolflite XT90L robbanásbiztos munkalámpaEzen a típuson kívül még számtalan további lehetőség van a robbanásbiztos LED lámpák tekintetében, amik hatékonyan használhatóak a fenti robbanásveszélyes közegekben. Ez azért fontos, mert például egy robbanásbiztos lámpa, üveg burkolattal készül, ami bírja a magasabb vagy épp alacsonyabb hőmérsékletet, azt, ha mossák és nem jut bele a víz, így maximálisan biztonságos. Ezen felül pedig rendelkezésünkre áll mindenféle méretű és márkájú LED lámpa, legyen szó egészen apróról vagy akár reflektorról. Külön ismertetőjegye a legtöbb robbanásbiztos munkalámpának, hogy a borítása gumis és úgy lett kialakítva, hogy maximálisan kényelmes legyen akár munkavédelmi kesztyűben is.

Ha a fentieken túl bármilyen kérdése adódna, kérjük keressen minket elérhetőségeinken, hogy megtalálhassuk az Önnek megfelelő robbanásbiztos LED lámpát!

 

ROBBANÁSBIZTOS LED KÉZILÁMPÁK

Autós, illetve hálózati töltővel rendelkező robbanásbiztos led kézilámpák. A legfejlettebb technológia alkalmazásával biztosítja a lámpa kiváló teljesítményét, starpabírósságát, megbízhatóságát és sokoldalúságát még a legszélsőségesebb körülmények között is. 

ATEX és IECEx tanusítvánnyal rendelkező led kézilámpák magas IP védettséggel. Könnyen, egy kézzel működtethető, akár kesztyűben is könnyen lehet a különböző funkciók között állítani.