Gyerek íróasztal lámpa

led fényforrás | gyereklámpa | philips | disney | energiatakarékosság | fényerő | íróasztal lámpa

A tavasz eljöttével végre egyre több a napfényes órák száma. Ám ez nem indok arra, hogy ne használjunk jó minőségű gyerek íróasztal lámpát a tanuláshoz, olvasáshoz.

A fény hatásai

A fény alapvetően jótékony hatással van az emberi szervezetre. Gondoljunk csak arra, hogy mennyivel jobb kedvünk lesz, ha a hosszú, borongós, téli napok után megjelennek az első napsugarak. Ösztönösen mosolygunk, jobb lesz a közérzetünk és úgy érezzük, hogy bármire képesek vagyunk. Ez pedig nagyon jó érzés, ezért igyekszünk minél többet kinn lenni a napon és „gyűjteni a D-vitamint”.

A magyarázat erre a jelenségre, hogy a tél szürkesége alatt kiürülnek a szervezetünk D-vitamin raktárai - ennek köszönhető, hogy ilyenkor fogékonyabbak vagyunk a betegségekre -, így pedig szinte szomjazzuk az éltető napsugarakat.

Amikor lámpát vásárolunk…

Philips Marvel Bosszúállók íróasztali led olvasólámpaHa gyereklámpa vásárlásra adjuk a fejünket, akkor jó néhány dolgot szem előtt kell tartanunk, mert nagyon meghatározó, hogy jól választunk-e.

Fényerő tekintetében nem jó sem a túlzottan halvány, sem a túl erős fény. Mindkettő hátrányosan hat a teljesítményre és nem utolsó sorban a szemre. A túl halvány fény álmossághoz és fejfájáshoz vezet, hiszen erőltetnünk kell a szemünket. A túl erős fény pedig hosszabb távon nem egészséges, hiszen szinte szúrja a szemet. Éppen ezért úgy induljunk neki a vásárlásnak, hogy tudjuk, hogy mekkora területet kell bevilágítani. Ugyanígy fontos, hogy az asztali lámpa fénye irányítható legyen, ezáltal pedig oda tudjuk fordítani, ahová szeretnénk.

Ugyanez igaz a színhőmérsékletre is, hiszen minden tevékenység mást kíván. A munka és az olvasás például hidegfehéret kíván, mert az nem vonja el a figyelmünket és nem okoz fáradtságot. Ellenben a melegfehér erre alkalmatlan, mivel hamar elálmosít, így a hatékonyság rovására megy, arról nem is beszélve, hogy a szemünk is megfájdulhat. A természetes fehér még az, ami mindenhez optimális, vagyis nem álmosít és nem is égeti ki a szemünket. Ezeket a szempontokat fontos figyelembe venni, hogy kialakíthassuk a megfelelő gyerekszoba világítást.

Philips Disney Szenilla hálózati led olvasólámpaA biztonság és a szem védelme itt is elsődleges szempont, vagyis elengedhetetlen, hogy jó minőségű fényforrást válasszunk, ami nem vibrál, alacsony energiafogyasztású, valamint tartós és főleg nem melegszik, hiszen a gyermekek környezetében ez különösen fontos.

Például remek választás lehet a Philips Disney Jégvarázs LED íróasztali olvasólámpa, ami rugalmas fejének köszönhetően bárhova fordítható, így mindig oda világíthatunk vele, ahová szükséges. A benne lévő egyedi optikának hála ez az asztali lámpa szórt fényt bocsát ki magából, amely egyenletesen oszlik el, így kiküszöbölve az árnyékosabb területeket a gyermek íróasztalán. Ezzel is csökkenti az egyenetlenül megvilágított felületek számát, és a vakító fényt is mellőzi, ami, mint ahogy már említettük, általában nagyon fárasztja a szemet.

Philips Star Wars íróasztali led olvasólámpa

Egy másik variáció lehet a Phillips Star Wars Űrhajók asztali LED olvasólámpa, melyet kaphatunk Darth Vader és Rohamosztagos variációban egyaránt. Jó Philips szokásnak köszönhetően a lámpa nem melegszik, így biztonságban vannak a gyermekkezek. Tökéletesen alkalmas olvasáshoz, lecke íráshoz és akár rajzoláshoz egyaránt. A LED-nek hála nem kell várni a bekapcsolás után, hogy bemelegedjen, hanem azonnal felkapcsol a lámpa és a várt fényerőn világít végig.

Minden gyermeknek megvan a maga kedvence, kortól és nemtől függően. Ezek a lámpák még korlátozott számban elérhetőek nálunk, ezért ne habozzanak és vásárolják meg kedvező, akciós áron minél előbb!

 

 

HATÁRTALAN KÉPZELET

Mint tudjuk, a gyermekek fantáziája határtalan. Egyik nap boldogan alszanak el egyedül a sötétben, máskor pedig mindentől félnek, hisz az ágy alatt szörny lakik, a szekrényből meg szörnyek jönnek ki ijesztgetni. Az árnyékokról pedig még nem is szóltunk, ami pedig olyan ijesztő alakokat tud ölteni, amit csak egy gyermek tud belelátni.

Ezeknek a félelmeknek a csitítására tökéletesek a Philips gyermekeknek készült éjszakai fényei, melyek a gyermekek aktuális nagy kedvenceinek a formáját öltik. Mivel a gyermekek is különböznek, így bájos kis Disney figuráink többféle bekapcsolási móddal is elérhetőek.