Elem nélküli LED zseblámpa

környezettudatos | led zseblámpa | akkus zseblámpa | usb | tölthető zseblámpa | Fenix | Ledlenser | energiatakarékosság | csepp- és ütésálló | Favour

Egy hagyományos zseblámpa esetében okozhat gondot, hogy lemerül az elem, és nincs nálunk tartalék. Mit tegyünk, hogy ezt elkerüljük? Létezik elem nélküli LED zseblámpa?

Elem nélküli zseblámpa

Bármilyen furcsán hangzik, igenis létezik ilyen zseblámpa. Jó, mert nem kell attól tartanunk, hogy kimerül benne az elem, vagy esetleg belefolyik a tartalma a lámpába, és ezzel tönkre is vágja azt. Persze, ha használni szeretnénk, nem hátrány, ha megértjük, hogyan is működik ez a típusú zseblámpa.

Favour T1647 tölthető led zseblámpaEzt hívják népszerű nevén felrázós lámpának. Hiszen itt a mozgással termelünk áramot. Ezt úgy kell elképzelni, mint a nagyobb erőműveket, vagyis ha a vezetőben mozog a mágneses tér, vagy a mágneses tér körül mozog a vezető, akkor áram jön létre. Ez az áram pedig feltölti a kondenzátort, aminek következtében létrejön a világítás. Ebben az esetben a zseblámpánk LED-es, vagyis keveset fogyaszt, azaz egy 30 másodperces felrázással körülbelül 15 percig világíthatunk. Ez, ha azt nézzük nem is rossz arány. Természetesen ez nem a legkényelmesebb variáció, ám a legteljesebb mértékben környezetbarát technológia, így mindenképp érdemes elgondolkodni a használatán.

Tölthető zseblámpák

Természetesen létezik egy másik opció is az elem nélküli zseblámpákra. Ebben az esetben bár nem rendelkezik elemmel a lámpánk, de ettől függetlenül egy tölthető akkumulátorral van dolgunk, aminek köszönhető a fénytermelés. Ez az esetek jelentős részében egy USB-vel tölthető akksit jelent.

Ennek a legnagyobb előnye, hogy a világon szinte bárhol és bármikor feltölthetjük, hiszen kevés olyan hely van manapság, ami nem rendelkezik USB töltési lehetőséggel. Éppen ezért ma már nem érdemes hagyományos, alkáli elemmel rendelkező lámpát választani, hiszen amellett, hogy nem gazdaságos, még a környezetet is szennyezi, hiszen az elem minden, csak nem környezetbarát.

Fenix E35 UE2016 led zseblámpaA Fenix FD41 tölthető LED zseblámpa egy ilyen lámpa, amit optikai lencsével és fényvisszaverő bevonattal szereltek fel. Maximálisan 900 lumen fényerőt képes biztosítani 340 méteres fénytávolsággal, 150 órás üzemidővel. Az oldalkapcsolónak a segítségével négy különböző fényerő szint közül választhatunk, ezen felül pedig a lámpa akkor is eltárolja a memóriában a beállítást, ha az eszközt közben kikapcsoljuk. Emellett a kialakításának hála csepp-, por- és ütésálló, sőt, 2 méteres mélységig vízálló is.

Ha igazán környezettudatos lámpát keresünk, akkor a Ledlenser F1R tölthető LED zseblámpa lehet a jó választás. Amellett, hogy rendkívül környezetbarát, ugyanannyira nagy teljesítményű is, hiszen csak ide sorolható a maga 1000 lumenes fénykibocsátásával. Mindezt a fényerőt 160 méteres távolságig és 60 órán keresztül képes biztosítani számunkra, annak ellenére, hogy egy alig nagyobb, mint 10 centiméteres zseblámpáról beszélünk. A legfontosabb és szeretett elemeket és funkciókat megőrizte a nagy előd, az F1 tárházából, mint a már jól ismert alkatrészei és lehetőségei. Ilyenek például az elektronikus szabályozás, hőérzékelő, állóképes végzáró sapka, beépített elgurulás elleni védelem, cserélhető taktikai gyűrű, IPX8 szabvány szerinti vízállóság és természetesen az alkalmazás-optimalizált fényalakzat. Mindemellett pedig sokoldalúan variálható, rengeteg féle területen hatékonyan alkalmazható. Mindkét lámpa micro USB segítségével tölthető, aminek az előnyeit már fentebb kifejtettük.

Amennyiben kérdése adódna az elem nélküli zseblámpákkal kapcsolatban, keressen minket bizalommal.

MINŐSÉGI LED ZSEBLÁMPÁK

A klasszikus zseblámpákkal ellentétben ma már szinte minden gyártó áttért a LED-es fényforrások használatára. Egy led zseblámpa valamivel bonyolultabb felépítésűvé vált mivel több követelménynek kell megfelelnie ahhoz, hogy megfelelő fényerőket, az akkunak megfelelő élettartamot biztosítson.

LED zseblámpáink egytől egyik minőségi termékek, amelyek között még a legkisebb fényáramú is a megfelelő minőségben segíti használóját. Jellemzően csepp- és ütésállók, USB-vel tölthetők és hosszú üzemidőt bírnak. A különböző LED fényforrások minőségiek: Cree White LED, LG White LED, Luxeon TX White LED, Nichia Cool/Warm White LEDs és COB LED Strip.