Éjjeli fény babaszobába

led fényforrás | gyereklámpa | philips | éjjeli fény | disney | light stax | meleg fény | szenzoros | softpal

Kell vagy nem kell éjszakai fény a babaszobába? Megoszlanak a vélemények, ezért utánajártunk, hogy mi lehet a jó megoldás.

A legelső dolog egy újszülött életében, ha hazakerül a kórházból, hogy megtanulja megkülönböztetni a napszakokat. Ebben csak a szülei lehetnek igazán hatékonyan a segítségére, éppen ezért érdemes olyan szobában elhelyezni a csecsemőt, ahová sok természetes napfény szűrődik be napközben. Ez azért jó, mert a napfényes helyeket a növények is szeretik, ezért jó ötlet akár azokat is elhelyezni a gyerekszobába. Rendkívül jó hatással van a szoba levegőjére.

LIGHT STAX - Ideális készlet (DUPLO® kompatibilis)

Ellenben a sötétre is maximálisan szüksége van a babának ahhoz, hogy ki tudja pihenni magát. Ezért nagyon jó ötlet, ha a szoba rendelkezik redőnnyel vagy olyan sötétítő függönnyel, ami mondhatni teljes sötétséget biztosít. Ettől függetlenül is jó, hogyha a pici megtanulja, hogy nincs egész nap világos, hiszen az éjszaka alvásra való, így könnyebben kialakul nála egy napirend.

Érdemes egy halvány, meleg fényű kiegészítő lámpát is elhelyezni a szobában az éjszakai rutinhoz, hiszen az etetés még csak-csak megy sötétben, de pelenkázni azért embert próbáló, főleg míg igen apró a baba, és nem tudjuk, hogy mi vár a pelusban. Arról nem is beszélve, hogy sokkal könnyebben visszaalszik egy éjszakai evés után, ha sötét vagy félhomály van, mintha felkapcsoljuk a villanyt, hiszen az ébrenlétre, játékra ösztönzi. Ezért inkább javasoljuk, hogy egy halvány lámpát válasszanak a szülők a babaszobába éjszakára.

Éjjeli fény babaszobába

Philips Disney Szenilla Softpal led zseblámpa

Persze vannak olyan gyerekek, akik félnek a sötétben, vagy csak pusztán diszkomfortosan érzik magukat, ha nincs némi világosság a környezetükben. Nekik tehetnek jó szolgálatot a LightSTAX, világító Duplo kompatibilis építőkockák. Míg kicsik, addig a szülők tudják változatos módon összeépíteni a darabokat, hogy minden nap mást láthassanak a csöppségek. Ahogy nőnek, úgy lesz egyre érdekesebb ez a játék, arról nem is beszélve, hogy a darabok nagyságának köszönhetően kitűnően illik a kis gyerekkezekbe.

Sőt, ha már elérik azt a kort, hogy különböző kedvenceket válasszanak maguknak, akkor már több lehetőség áll a szülők rendelkezésére. Áruházunkban korlátozott számban még kaphatók a különböző Philips Disney Softpal LED zseblámpák, amiknek az a fő ismérve, hogy puhák és akár nappal plüssjátékként, éjjel pedig éjszakai fényként funkcionálnak. Ezek a lámpák azok, amikre nem baj, ha ráfekszik a gyermek, mert nem tudja magát megnyomni egyetlen alkatrészével sem. Ha pedig felriad, akkor elegendő, ha csak megdönti a hálótársát és már világít is. Mivel meleg, otthonos fénye van, így nem veri ki az álmot a kicsi szeméből, így könnyedén visszaalszik.

Philips Disney Hercegnők szenzoros led falilámpaElőfordulhat, hogy inkább olyan fényre van szükség, ami a szülőknek mutat irányt, így nem praktikus, ha a gyermek kezében van, vagy keresgélni kell ahhoz, hogy fel tudjuk kapcsolni. Erre nyújthat remek megoldást a Philips Disney Szenzoros LED falilámpa. Mozgásérzékelőjének hála azonnal felkapcsol, ahogy érzékeli, hogy valami mozog a szenzor környezetében. Közel 10 perces világító idejével igazán jó választás, hiszen annyi idő alatt már bőven végezhetünk egy pelenkacserével, nem is beszélve az etetésről.

Igyekeztünk minden lehetséges opciót bemutatni a babaszobában használatos éjszakai fényekről, így reméljük, hogy megkönnyítettük a választást. Amennyiben mégsem, keressenek minket bátran elérhetőségeinken!

 

HATÁRTALAN KÉPZELET

Mint tudjuk, a gyermekek fantáziája határtalan. Egyik nap boldogan alszanak el egyedül a sötétben, máskor pedig mindentől félnek, hisz az ágy alatt szörny lakik, a szekrényből meg szörnyek jönnek ki ijesztgetni. Az árnyékokról pedig még nem is szóltunk, ami pedig olyan ijesztő alakokat tud ölteni, amit csak egy gyermek tud belelátni.

Ezeknek a félelmeknek a csitítására tökéletesek a Philips gyermekeknek készült éjszakai fényei, melyek a gyermekek aktuális nagy kedvenceinek a formáját öltik. Mivel a gyermekek is különböznek, így bájos kis Disney figuráink többféle bekapcsolási móddal is elérhetőek.