Akkumulátoros LED fejlámpa

fejlámpa | favour termékek | led fejlámpa | akkumulátor | tölthető fejlámpa | Fenix

Számos esetet ismerünk, mikor hasznos lehet egy akkumulátoros LED fejlámpa, nem is kell messzire menni egy épp aktuálisért.

Barlangtúra monszun idején

Mint mindenki jól emlékezhet rá, június 23-án egy 12 fős, 11-16 éves gyerekekből álló focicsapat rekedt egy barlangban, az edzőjük vezetésével Thaiföldön. 9 napig voltak benn étlen szomjan, a teljes sötétségben, mivel a monszun beköszöntével járhatatlanná vált a barlang, gyorsan emelkedett a vízszint, és elzárt minden kivezető utat. Ezután megtalálták őket a búvárok és juttattak be hozzájuk élelmet és egy kis fényt is.

Nem gondoljuk, hogy világítás nélkül vágtak volna neki a túrának, de 9 nap alatt az is lemerülhetett, míg végre odaért a segítség. Végül 18 nap után szerencsésen kimenekítették mind a 13 főt, hiába a sok eső, szerencsésen kijuttatták őket a mentőcsapatok.

Válasszunk akkumulátoros LED fejlámpát

A fenti történet mindenképp tanulságos mindenki számára, hiszen végződhetett volna sokkal rosszabbul is. Éppen ezért nagyon fontos, hogy amennyiben szélsőséges körülmények közé indulunk, mindenképp vigyünk magunkkal elegendő élelmet, vizet és lehetőleg egy megbízható és hosszú ideig használható fejlámpát. Természetesen lehet találni ilyet, mi rögtön be is mutatunk kettőt.

Az egyik a Favour H0917 tölthető LED fejlámpa, tökéletes választás a zordabb körülmények között, hosszú üzemidőt igénylő vásárlóinknak. Ez a fejlámpa egy XP-G2 Cree fehér LED-del rendelkezik, ami az erőteljes fényhez 500 lument, a magas fényhez 350 lument bocsát ki. Porálló, valamint a kemény alumínium burkolatnak köszönhetően ütésálló is és ezek mind hasznosak, ha terepen használjuk. Maga a rendszer egyszerű, mert egy kapcsolóval könnyedén kezelhető. A hozzá tartozó diffúzor lencsének köszönhetően megtöri a fényt, így közelre nagyobb felületet tudunk megvilágítani. Töltése USB-n keresztül történik, amelyhez közvetlen csatlakozó található a fejlámpán. Az akkumulátor aktuális állapotát a kijelzőn kísérhetjük figyelemmel, valamint rendelkezik az áramkör védelmét szolgáló tartozékokkal is, így megelőzhető a túltöltés és a túlmelegedés egyaránt. 5 világítási móddal rendelkezik, ezek közül kettő villogó. Egy töltéssel elérhető élettartama 55 óra, amennyiben spórolósan használjuk, alacsony fokozaton.

A Fenix HL60R tölthető LED fejlámpa a másik nagyon népszerű termékünk, ami kettős Fenix HL60R tölthető led fejlámpfényforrásának hála rendkívüli fényforrást biztosít számunkra. USB-vel tölthető és amennyiben a hozzá tartozó 18650 Li-ion akkumulátort használjuk, akkor akár 100 órás üzemidőt is elérhetünk. Ehhez a nyílás a lámpán található, amivel közvetlenül az akkumulátort töltjük fel. Semleges LED színeinek hála nem csalókák a megvilágított színek, mindent a maga állapotában látunk. Egy oldalsó kapcsolóval állíthatjuk a módokat, melyek közül ez is 5-öt tartalmaz, valamint egy éjjellátó üzemmód is helyet kapott a lámpán. Vízállóságának hála minden körülmények között használhatjuk, tehát nem árt neki az eső, de még egy kisebb csobbanás sem. Aluminimum borításának köszönhetően kopásálló és ha ez nem lenne elég, a lencséje is keményített, tükröződés elleni védelemmel van ellátva.

Amennyiben szélsőséges körülmények közé készül, semmiképp ne hagyja utoljára a lámpa vásárlást, mivel bármikor szüksége lehet egy megbízható társra az utazás során. Ha a választásban segítségre lenne szüksége, forduljon bátran munkatársainkhoz, segítenek megtalálni a tökéletes fejlámpát.

MINŐSÉGI LED FEJLÁMPÁK

Kerültél már olyan helyzetbe, amikor kellett volna egy harmadik kéz a zseblámpához? A megoldás a led fejlámpa, amely egy pánt segítségével rögzíthető a fejedre, így akadálytalanul sportolhatsz vagy dolgozhatsz, miközben a lényegre fókuszálsz. 

A led fejlámpa rendkívül kényelmes és praktikus. Az állítható fejpántok segítségével kényelmesen és biztonságosan illeszkedik a fejhez és tevékenységtől függetlenül használható különböző élethelyzetekben.A fejlámpa kifejezetten hasznos felszerelése minden túrázónak és kempingezőnek, de kerékpározás vagy futás közben is maximális kényelmet és biztonságot nyújt. Nagyszerűen használható a háztartásban is szerelés, vagy esti olvasás közben, de vészhelyzetben is nagy segítséget nyújt egy esti gumicserénél az út mellett. Vadászat közben elengedhetetlen útitárs az erdőben, de a horgászok felszereléséből sem hiányozhat.