A praktikus LED-es munkalámpa

led fényforrás | környezettudatos | hosszú élettartam | munkalámpa | költséghatékony

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a LED-es munkalámpák, bár nem mindig tudja az ember, hogy hol is érdemes használni.

A LED népszerűségének köszönhetően számos termék kerül a piacra, amik a gazdaságos fényforrásnak hála meglehetősen jó ár-érték aránnyal rendelkeznek. Éppen ezért ma már nehéz elképzelni, hogy bármi is hagyományos izzóval működjön, hiszen a legkisebb zseblámpa is minimum tölthető és LED-del működik.

Hol használjuk?

Fenix FD30 led zseblámpaMunkalámpák tekintetében külön öröm, hogy ezt a technikát alkalmazzák már, hiszen nem mindegy, hogy mikor, mennyi ideig és milyen hatékonysággal lehet őket használni. A munkalámpák többsége USB-vel tölthető, azaz nem szorul arra, hogy állandóan csatlakozzon az áramforráshoz. Ez azt eredményezi egyrészt, hogy időnként mindenképp fel kell tölteni az akkumulátorát, másrészt, hogy meglehetősen mobil, így bárhol használható.

Műhelymunkálatok során remek társ lehet, főleg olyankor, ha estébe nyúló szerelésről van szó. Ilyenkor tökéletes segítséget nyújthat, csak nem szabad elfelejteni, hogy mindenképp legyen feltöltve, mire szükség lesz rá. A legjobb, ha van belőle egy váltás, így míg az egyik használatban van, addig a másik tölt, így biztosan nem áll meg a munka. Ugyanígy a hajózásban is hasznos kis darab, mivel éjszaka is ugyanúgy történhetnek különböző váratlan események, amiket mindenképp meg kell nézni. Tehát jó, ha a matrózoknál van legalább egy, de inkább két munkalámpa, ami bármikor használható. Itt is fontos, hogy mindig fel legyen töltve, különben nem ér semmit.

Miért jók a LED-es munkalámpák?

Fenix HL55 led fejlámpaEzek a munkalámpák javarészt minimum 6, vagy annál több LED felhasználásával készülnek, így nyújtva számunkra a megfelelő fényerőt. Mivel a LED-ek meglehetősen hosszú életűek, így ritkán fordul elő, hogy cserélni kellene a lámpában, de ha mégis kiégne egy, akkor sem kell kétségbe esni, hiszen úgyis tökéletesen funkcionál. Persze ez elég ritka eset, így nem erre kell készülni elsődlegesen, de nem árt, ha megemlítjük, mint lehetséges opciót.

Arról nem is beszéltünk még, hogy mennyivel kevesebb áramot fogyaszt, mint a hagyományosan működő darabok, sőt melegedés tekintetében is óriási a különbség. A korábbi munkalámpák könnyen felmelegedtek, hiszen a hagyományos izzók hőt is termelnek a fényen kívül, így az nem feltétlenül volt gazdaságos, a komfortról nem is beszélve. Mivel egy LED fényforrás élettartama közel ötvenszerese a hagyományosnak, így akár 5-6 évig is bírja, tehát nem kell foglalkozni a fényforrás cseréjével. Ennyi idő alatt a legtöbb lámpa visszahozza az árát, így ha nem szeretnénk bíbelődni a cserével, vagy nem megoldható, akkor sem kell kétségbe esni.

Fontos szempont, hogy hol szerezzük be a lámpát, hiszen 2 hely között is óriási különbségek lehetnek. Ennek ellenére inkább azt javasoljuk, hogy ha lehet, akkor szaküzletben vásároljanak, ahol ki is próbálhatják a lámpát, valamint kérdés esetén sem csak egy sablonszöveg a válasz. Arról nem is beszélve, hogy ilyen esetben a szerviz hálózatot sem külföldön kell keresni, ami így nem feltétlenül olyan időigényes.

Ha a fentiekkel kapcsolatban bármi kérdése adódna, vagy segítségre lenne szüksége a megfelelő LED-es munkalámpa megtalálásához, akkor keressen minket bátran!

MINŐSÉGI TERMÉKEK

Webshopunkban széles termékpalettán kínálunk minőségi, kizárólag LED fényforrású termékeket.

Zseblámpáink között még a legkisebb fényáramú is a megfelelő minőségben segíti használóját. Fejlámpáink között csak minőségi termékeket kínálunk, amely tökéletesen kielégíti választója igényeit. Sportoláshoz és szabadidős tevékenységekhez kínált termékeink támogatnak minden extrém helyzetet, legyen szó futásról vagy biciklizésről, de akár horgászatról, vadászatról, hegymászásról is. Nem feledkezünk meg a legkisebbekről sem. Gyereklámpáink széles palettán szolgálják ki a gyermekek világítás tekintetében legfontosabb igényeit.

Speciális termékeink között találhatók munka- és rendészeti lámpák katonai szervek figyelmébe, robbanásbiztos kézilámpák ipari használatra, illetve taktikai fegyverlámpák. Ugyanitt ajánlunk olyan termékeket is, amelyet utazás során nyújthatnak praktikus segítséget. Kiegészítő termékeink kiegészítő tartozékokat, elemeket és akkukat tartalmaznak.