Akkus, LED szerelőlámpa

led lámpa | szivargyújtó | Osram | szerelőlámpa | nagy teljesítmény | hosszú élettartam

Számos helyzet akadhat az ember éltében, amikor szüksége lehet egy akkus LED szerelőlámpára. De vajon honnan szerezzünk be egy megbízható darabot?

Mihez használunk akkus, LED szerelőlámpát?

Osram LEDIL301 Ledinspect összecsukható szerelőlámpaA szerelőlámpa, ahogy a nevéből is adódik, különböző szerelési munkálatokhoz lett kitalálva, főleg azokra az esetekre, amikor az adott helyre nem fér be egy hagyományos zseblámpa. Ilyenek lehetnek például a különböző műhelymunkálatok, melyek során jó szolgálatot tehet egy megfelelő szerelőlámpa.
Ezek általában több LED felhasználásával készülnek, de ritka az olyan megbízható darab, mint az Osram LEDIL301 Ledinspect összecsukható szerelőlámpa, mivel a többség elég erősen kínai gyártmány. Ennek pedig egyenes következménye, hogy a minőség elég széles palettán mozog a pár napos élettartamú daraboktól egészen a hosszan tartó, strapabíró darabokig.

A már említett LEDIL301 lámpa egy roppant praktikus, kis méretű, de ennek ellenére nagy teljesítményű szerelőlámpa, ami rendelkezik szivargyújtós aljzattal és 230 V-os hálózati töltővel egyaránt, így mindkét helyen hatékonyan tölthetjük. Sőt, töltőről is üzemeltethetjük, bár akkor félő, hogy elvész a mobilitás egy része. Az Osram minőségéből fakad, hogy a használt LED-ek maximálisan tartósak és hosszú élettartamot biztosítanak a lámpáknak. A legfeljebb 6000 Kelvin színhőmérsékletű és az akár 1200 lux fényerősségű, 0,5 méteres távolságot biztosító hordozható LED-es lámpa ideális partner az alkalmazási területek sokféleségéhez.

A szerelőlámpa előnyei és hátrányai

Mint mindennek, így a szerelőlámpának is vannak előnyei és hátrányai egyaránt. Röviden összefoglaljuk ezeket, bár ez mind típusfüggő is, így csak általánosan fogalmazzuk meg azokat.

1. Az előnyök közé tartozik, hogy a szerelőlámpa maximális mobilitást biztosít, bár érdemes több darabot tartani belőle, hogy míg az egyik töltőn van, a másikkal tudjunk dolgozni.

2. A fényerő, természetesen márka és LED-szám függvényében megfelelő fényt biztosít a kisebb-nagyobb munkálatokhoz.

3. A töltési sebességük elég gyors, mivel keveset fogyasztanak, így jó sokáig használhatók egy töltéssel. Ez igazán jó arány, így elegendő éjszakára töltőre tenni és reggel már dolgozhatunk is tovább.

4. Mivel a LED-ek terhelése nem teljesen egyenletes, valamint a gyártás során is akadhatnak gyengébb minőségűek, így, ha ki is ég 1-1 darab, akkor is tökéletesen megfelelő fényt bocsátanak ki az akkus LED szerelőlámpák.

5. Immunisak általában a különböző mechanikai hatásokra, de akár az olajat, vizet, benzint is bírják, ezért nem kell őket félteni.

Végül a hátrányokat is meg kell említeni, melyek az alábbiak szerint alakulnak:

1. A töltés az egyik legfontosabb dolog, így, ha elfelejtjük, akkor ki kell várnunk, hogy feltöltsön, addig nem tudunk vele dolgozni. Épp ezért javasoltuk, hogy legyen belőle több darab, egy csak lesz, ami fel van töltve.

2. Kicsit borsosabb az áruk, mint hagyományos elemlámpa társaiknak, de ha fő a mobilitás és a tartósság, akkor mindenképp megéri rááldozni.

3. A LED-eket házilag nem tudjuk cserélni, ha tönkremennek, ezért mindenképp szakember felkeresése ajánlott, vagy ha úgy ítéljük meg, akkor akár újat is vásárolhatunk.

4. Ahogy már említettük, a többség Kínában készül, ami a minőség rovására is mehet, ezért mindenképp legyünk figyelmesek a vásárlás során. Egy interneten rendelt pár száz forintos darabtól ne várjunk csodákat, így elkerülhetjük a csalódásokat. Célszerűbb egy tartósabb darabot egy megbízható webáruházból rendelni.

MINŐSÉGI LED ZSEBLÁMPÁK

A klasszikus zseblámpákkal ellentétben ma már szinte minden gyártó áttért a LED-es fényforrások használatára. Egy led zseblámpa valamivel bonyolultabb felépítésűvé vált mivel több követelménynek kell megfelelnie ahhoz, hogy megfelelő fényerőket, az akkunak megfelelő élettartamot biztosítson.

LED zseblámpáink egytől egyik minőségi termékek, amelyek között még a legkisebb fényáramú is a megfelelő minőségben segíti használóját. Jellemzően csepp- és ütésállók, USB-vel tölthetők és hosszú üzemidőt bírnak. A különböző LED fényforrások minőségiek: Cree White LED, LG White LED, Luxeon TX White LED, Nichia Cool/Warm White LEDs és COB LED Strip.