Nagyteljesítményű zseblámpa

led fényforrás | tölthető zseblámpa | Fenix | éjjeli fény

Ebben a cikkünkben kicsit utánajártunk annak, hogyan is lett a mai nagyteljesítményű zseblámpa és mivé változott. Tartsatok velünk egy kis történelem órára!

A kezdetek

Thomas Edison és az izzó feltalálását mondhatni mindenki ismeri. A 19. század vége felé Edison feltalálta a szénszálas izzót, aminek következtében gyökeresen megváltoztak az emberek világítási szokásai. Természetesen korábban is foglalkoztak már az elképzeléssel, de az igazi áttörést Edison és Joseph Wilson Swan munkássága hozta meg. Ezután is számos nagy koponya, köztük jó néhány magyar feltaláló fejlesztette tovább a fenti vívmányokat, így jöhetett létre a fénycső, valamint kicsit később a xenonlámpák is. 1972 után pedig a LED pályája indult el felfelé, ami azóta is töretlenül tartja magát.

Favour T1442 vízálló led zseblámpaA klasszikus elemlámpák kialakítása roppant egyszerű volt, így kisebb volt a hibázási ráta is, hiszen állt egy lámpatestből, foncsorból, izzóból, kapcsolóból és természetesen a különböző méretű elemekből. Ennek következménye volt, hogy választhattunk, hogy nagyobb fényerejű legyen a lámpánk, vagy sokáig bírja a használatot. Ezt mindenki eldönthette maga és annak függvényében válaszhatott zseblámpát. A ki-, illetve bekapcsolása is egyszerű volt, egyetlen gomb lenyomásával érhettük ezt el, így nem volt üzemmód választási lehetőség sem, nemhogy villogó vagy váltakozó fényű világítás. A fényerő növelése miatt ezek többnyire a hagyományos izzót felváltották a kripton gázas egyedek, de ettől függetlenül már nem tartoznak a legmodernebb eszközök közé.

A LED-es lámpák kora

A technika fejlődésével, már mondhatni, hogy minden gyártó átállt a LED-re, mint fényforrásra. Ennek köszönhetően egy bonyolultabb, jóval összetettebb elemlámpát kapunk, mivel már nem kell választanunk a fényerő és az élettartam között. Éppen ezért most már úgy épül fel egy zseblámpa, hogy tartalmazza a szükséges áramforrást, a kapcsolót, a LED vezérlőt és diódát, a foncsort és a lámpatestet. Az utóbbinak azon túl, hogy egyben tartja az egész zseblámpát, van még egy jelentős funkciója, méghozzá az, hogy hűtse a LED-et, ami nélkül nehezen lenne hosszú életű egy lámpa.

Fenix FD30 LED zseblámpaNálunk nagyon népszerű termék a Fenix FD30 LED zseblámpa, ami 900 lumenes fényerejével igazán nagy teljesítményűnek számít. Széles sugárzási szögének hála alkalmas kültéri, illetve taktikai használatra egyaránt. Fényét tekintve legjobban úgy lehetne jellemezni, hogy nagyon hasonlít egy reflektorhoz, igazán erős és tartós. A lámpatest repülőgépgyártáshoz használt alumíniumból van, ami 1 méteres magasságig és 1 méteres mélységig ütés-, illetve vízálló. Markolata gumírozott, ami rendkívül hasznos, mert megakadályozza, hogy kicsússzon a kezünkből, még akár nedvesen is. Többféle fényerő üzemmóddal rendelkezik, ilyen például fókuszált pont fénysugár, a széles szórt, valamint pulzálóan is villog. Üzemidejét tekintve 170 órát bír el, valamint áramforrása eldobható vagy újratölthető elem is lehet, valamint rendelkezik intelligens túlmelegedés elleni védelemmel.

Ha érdeklik további érdekességek a témában, olvassa el többi cikkünket is! Ha pedig kérdése van, keressen minket bizalommal!

NAGY TELJESÍTMÉNYŰ LED ZSEBLÁMPÁK

LED zseblámpáink egytől egyik minőségi termékek, amelyek között még a legkisebb fényáramú is a megfelelő minőségben segíti használóját. LED zseblámpáink jellemzően csepp- és ütésállók, USB-vel tölthetők és hosszú üzemidőt bírnak.

Termékeinkre 2-5 év garanciát vállalunk. Amennyiben kérdésed merülne fel, fordulj hozzánk bizalommal! 

Kérdésem van