Milyen fejlámpa a megfelelő szereléshez?

led fényforrás | fejlámpa | lumen | usb | tölthető fejlámpa | Fenix | Osram | csepp- és ütésálló | Favour | szerelőlámpa | fényerő

Az egyik, a napokban érkezett olvasói levélben pont egy szereléshez szánt fejlámpa kiválasztásában kérték a segítségünket. Így itt az idő, hogy ezt is kielemezzük.

Az ideális lámpa

Mielőtt belekezdenénk a különböző fejlámpák taglalásába, mindenképp tisztáznunk kell, hogy milyen szereléshez is keressük az ideális lámpát. Hiszen kereshetünk lámpát:

● autószereléshez

● műhely munkálatokhoz

● otthoni barkácsoláshoz és sok más egyéb tevékenységhez.

Vannak különböző ismérvek, amik minden olyan fejlámpára vonatkoznak, amit használhatunk akár szereléshez is. Ilyenek például, hogy legyen az ideális lámpa tölthető akár hálózatról, USB-vel, de akár autós töltővel is. LED-es legyen, valamint jó pont, ha változtatható a fókusz, azaz bevilágíthat tág tereket - eszköz kereséséhez ideális -, vagy egy pontra fókuszálható.

Favour H0917 tölthető led fejlámpa

A fejlámpák külön előnye, hogy nekik köszönhetően szabaddá válik mindkét kezünk, így gyorsabban haladhatunk, nem 

mellesleg pedig mindig oda világít, ahova kell, azaz ahova nézünk. Attól függetlenül, hogy a kérdés csak fejlámpákra vonatkozott, bemutatunk néhány olyan lámpát is, ami nem fejlámpa, de szereléshez igazán ideális társ.

Fejlámpa szereléshez

A Favour H0717R tölthető SOS-villogós LED fejlámpa lehet az ideális választás azok számára, akik ütés- és cseppálló fejlámpát keresnek, ami nem mellesleg magas fényerősséget tud biztosítani a használat során. A benne lévő XM-L2 fehér Cree LED maximálisan 1000 lumen fényáramot képes kibocsátani, emellett pedig akár 230 m-es látótávolságot is biztosít. 3 villogó üzemmóddal és 3 fényerőszinttel rendelkezik, amit az elektronikus kapcsolóval tudunk aktiválni, valamint váltani közöttük. Tartozékként találjuk a microUSB-t is, amihez közvetlen csatlakozót találunk a fejlámpán. Egy kifejezetten erre kifejlesztett LED kijelző mutatja az akkumulátor kapacitását és az aktuális töltési állapotot.

Fenix HL26RB tölthető led fejlámpaEgy másik remek alternatíva a Fenix HL26RY tölthető LED fejlámpa, ami könnyű és kompakt kialakítása miatt vált igazán közkedveltté. Ahogy fentebb említettük, rendelkezik reflektor és fényszóró világítási móddal egyaránt, ami lehetővé teszi azt, hogy optimális megvilágítást alkalmazhassunk minden helyzetben. A maximális komfortérzet érdekében fényvisszaverős, csúszásgátló fejpánttal rendelkezik. Bár könnyű a súlya, emellett meglehetősen strapabíró és ellenálló darab, rendkívül tartós, hiszen sem az eső, sem a por nem fog ki rajta.

Bár legfeljebb 450 lumen kibocsátására képes, így kicsit elmarad az előbbi lámpától, ezt nem igazán érzékeljük, hiszen hét üzemmóddal rendelkezik. Ezek közt négy fényerő található reflektorként, két szint a fényszóró üzemmódban és ezen kívül egy S.O.S jelzés. Túltöltés elleni védelemmel is rendelkezik az akkumulátor és az áramkör védelme érdekében. Kiváló minőségű műanyagból és alumíniumból készül.

Alternatív lámpák szereléshez

Favour T1647 tölthető led zseblámpaAz Osram LEDIL301 Ledinspect nem tartozik a fejlámpák közé, hiszen ez egy kézi szerelőlámpa. Rugalmas, de egyben kemény, LED-del működő, meglehetősen praktikus eszköz a szerelések terén. Ahogy arról fent szóltunk, akkumulátorral működik ez a műhelylámpa, ami kényelmesen tölthető adapterrel vagy szivargyújtó aljzat segítségével az autóban is. Több, mint 20 első osztályú LED biztosítja a kiemelkedő megvilágítást és a meglehetősen hosszú élettartamot. Akkor sem kell kétségbe esni, ha netán 1-2 LED kiég benne, hiszen funkcióját úgy is tökéletesen ellátja.

Reményeink szerint sikerült egy átfogó képet adnunk a szereléshez ideális fejlámpák köréről, így könnyebbé válik a választás. További jó böngészést kívánunk a honlapunkon!

MINŐSÉGI LED FEJLÁMPÁK

Kerültél már olyan helyzetbe, amikor kellett volna egy harmadik kéz a zseblámpához? A megoldás a led fejlámpa, amely egy pánt segítségével rögzíthető a fejedre, így akadálytalanul sportolhatsz vagy dolgozhatsz, miközben a lényegre fókuszálsz. 

A led fejlámpa rendkívül kényelmes és praktikus. Az állítható fejpántok segítségével kényelmesen és biztonságosan illeszkedik a fejhez és tevékenységtől függetlenül használható különböző élethelyzetekben.

A fejlámpa kifejezetten hasznos felszerelése minden túrázónak és kempingezőnek, de kerékpározás vagy futás közben is maximális kényelmet és biztonságot nyújt. Nagyszerűen használható a háztartásban is szerelés, vagy esti olvasás közben, de vészhelyzetben is nagy segítséget nyújt egy esti gumicserénél az út mellett. Vadászat közben elengedhetetlen útitárs az erdőben, de a horgászok felszereléséből sem hiányozhat.