Milyen a jó, tölthető kerékpár lámpa?

fejlámpa | led | usb | kerékpár lámpa | favour első-, hátsó kerékpár lámpa | tölthető kerékpár lámpa | Favour

Olvasói leveleink között azt a kérdést kaptuk, hogy milyen is a jó, tölthető kerékpár lámpa? Ezzel foglalkozunk mai cikkünkben. Egy kedves olvasónk érdeklődött a minap, hogy túrázáshoz, kerékpározáshoz milyen kerékpárlámpát ajánlanánk, ami strapabíró, tartós és nem mellesleg tölthető is? Ez nem egy egyszerű kérdés, mivel minden mozgásformának megvan a maga specifikációja. Vagyis a fentiek esetében szabadnak kell lennie mindkét kezünknek, vagyis a zseblámpa nem jöhet szóba, sem ezek variációi.

 Kerékpárlámpa és fejlámpa

Favour B0221 led első kerékpárlámpaEbben az esetben a kerékpárlámpák és a fejlámpák azok, amik egyáltalán esélyt kaphatnak, hiszen ezek használata mellett lehet szabad a kezünk, arról nem is beszélve, hogy a kerékpárlámpát akár helyettesíthetjük is velük.

A KRESZ nem köti ki, hogy a kerékpárhasználathoz kötődő világításnak hol kell elhelyezkednie, vagyis, hogy annak a bringához kell-e rögzítve lennie. Nem is túl bőbeszédű a témában, így megfelelő rugalmassággal érdemes kezelni az alábbiakat:

• előre egy fehér vagy kadmiumsárga fényt adó, sötétben, tiszta időben legalább 150 méter távolságról látható lámpával,

• hátra egy piros fényt adó, sötétben, tiszta időben legalább 150 méter távolságról látható helyzetjelző lámpával kell felszerelni a kerékpárt.

Tehát adott egy fehér fényt adó lámpa, ami lehet akár Favour B0317 tölthető LED első kerékpárlámpa, hiszen a maga 850 lumen fényerejével nem túl erős, de nem is veszünk el vele, tehát pont megfelelő.  Ütés- és vízálló, valamint újratölthető Li-ion akkumulátorral rendelkezik. Az akkumulátor kapacitását egy LED kijelzőn kísérhetjük figyelemmel, amit alacsony töltöttség esetén micro USB segítségével tudunk feltölteni.

Favour H1017B tölthető led fejlámpaHátsó fény tekintetében hatékony társunk lehet a Favour B0117 tölthető LED hátsó kerékpárlámpa, ami akár 20 lumen fényáram kibocsátását és 6 m látótávolságot biztosít 15 órás üzemidő mellett. Ugyanakkor a látható fénycsík 270°-os ultra széles megvilágítást biztosít 100 méterig. A maximális hatékonyság érdekében a töltöttséget egy LED kijelző segítségével tarthatjuk számon, és ha szükséges, akkor micro USB-vel fel is tudjuk tölteni. Ha a fenti első lámpával együtt alkalmazzuk, akkor nincs is nehéz dolgunk a töltés tekintetében.

Amennyiben nem feltétlenül szeretnénk a kerékpárra rögzíteni a lámpát, akkor remek alternatíva lehet a Favour H0717R tölthető LED fejlámpa. Ha nem csak kerékpározáshoz használnánk, akkor remek hasznát vehetjük túrázáshoz is, mivel vízálló, ütésálló és egy igazán nagy fényerejű darab. 3 fényerő szinttel és 3 villogó üzemmóddal rendelkezik, amik között egy elektronikus kapcsolóval válthatunk. Szükség esetén micro USB-vel tölthető, csakúgy, mint a fentiek és nem árulunk el újdonságot azzal sem, hogy a töltöttséget mutató LED kijelző itt is a segítségünkre van az akkumulátor állapotát illetően. Sőt, ha a szükség úgy hozza, akkor a hátrafelé világító piros fény megfelelően jelzi a helyzetünket, bár kerékpárlámpaként nem feltétlenül használható ez a funkció.

Röviden összefoglalva, kerékpározáshoz tökéletes alternatívát biztosít számunkra a fejlámpa, ami túrázáshoz is tökéletes társ. Ha a fentiekhez hasonlóan bármilyen kérdése van, keressen minket bátran, mindenképp megkeressük az Önnek megfelelő megoldást. 

MINŐSÉGI LED KERÉKPÁRLÁMPÁK

A világítás a biztonságos bringás közlekedés elengedhetetlen feltétele annak ellenére, hogy a városban éjszaka szinte mindenhol van közvilágítás.  A világítást mindig, minden esetben nekünk kell beszerezni a kerékpárhoz. Ha már veszünk valamilyen kerékpárlámpát, figyeljünk arra, hogy jó minőséget vegyünk, amit nem kell 1 hónap után cserélni, mert akkor lehet olcsó is, de egy idő után drágább lesz, mint egy ár-érték arányban erősebb darab.

Első- és hátsó led kerékpárlámpáink, led fejlámpáink célirányosan ott és oda világítanak, ahol szükség van rá. Így a szabadtéri tevékenységet nem kell megszakítani a sötétség beálltával, tovább élvezhetjük a sportolás adta örömöket.