Karácsony ünnepén mindenhol kigyúl a fény

led fényforrás | karácsony | fényfüzér

A karácsony az egyik legszebb ünnepünk, amikor nem csak magunkat, de környezetünket is ünneplőbe öltöztetjük.

Adventi hagyományok

Számos hagyomány és szokás kötődik az adventi és a karácsonyi ünnepkörhöz. Az adventi időszakot Szent András napját követő vasárnaptól kell számolni, méghozzá úgy, hogy karácsonyig egy-egy gyertyát kell meggyújtani az adventi koszorún. Az ünnep a Jézus születéséig tartó várakozást jelenti, a koszorún lévő gyertyák az ő életét jelképezik.

Adventi hagyományokA fenyő feldíszítésének története egészen a 16. századig nyúlik vissza. Úgy tartották, hogy a zöld, illatos fa elűzi a rossz szellemeket és cserébe egészséget és szerencsét hoz a ház lakóinak. Ezért fenyőgallyakat akasztottak fel mindenhová, csak később kezdődött a fák kivágása és egészben való beállítása a szobába.  Eleinte kizárólag gyertyákat rögzítettek fel rá, később almával, dióval, valamint fából és textilből készült díszekkel dekorálták. Magyarországon csak a 19. században terjedt el a karácsonyfa állítás szokása.

Kedves Vásárlóink!

Karácsonyi katalógusunkban bel- és kültéri fényfüzéreket, különleges dekor- és party-fényeket, illetve az épületek külső dekorációjához ideális megoldást kínáló toldható világítási rendszereket ajánlunk szíves figyelmetekbe.

Megnézem a katalógust

Kérdésekkel, rendelésekkel kapcsolatban keressenek bennünket elérhetőségeinken!

A Zseblámpa és a Ledker csapata békés Karácsonyt kíván!