A LED lámpák fényereje

led fényforrás | zseblámpa | fejlámpa | környezettudatos | Fenix | mennyezeti lámpa | energiatakarékosság | megbízható | nagy teljesítmény | fényerő | költséghatékony

Manapság a fényforrásokat figyelembe véve, az emberek a legnagyobb számban a LED lámpák fényerejében bíznak. Miért alakult ez így?

A mindennapok fénye

Ma már természetesnek vesszük, hogy a napunk nem ér véget a naplementével, hanem utána is fényt vihetünk az otthonunkba a különböző izzók segítségével. Igen ám, de ez nem mindig volt így. Éppen ezért az energiamegtakarítás sem elhanyagolható tényező, mikor az otthonunkról van szó.

2019.05.ho_Blog-19.2Hiszen míg régen a halogén izzók uralták a terepet, nem volt ennyire színes választék, mint ma, és az energia nagy része is a hőtermelésre ment el, semmint a nagy fényerőre. Ennek mond ellent ma már a különböző LED lámpák fényereje, ami annak ellenére, hogy meglehetősen nagy és hatékony, ezzel szemben a fogyasztása elenyésző.

Mivel a LED nem termel hőt, ezért csak annyi energiát vesz fel, amennyire a fény biztosításához szüksége van. Ezzel jelentősen spórolhatunk a felhasznált energián, ami amellett, hogy jó hatással van a pénztárcánkra, nem mellesleg meglehetősen környezetbarát is.

A LED lámpák fényereje

LED lámpák között megkülönböztetünk mennyezeti lámpát, különböző zseblámpákat, fejlámpákat és még számos egyéb hasznos variációt, amik nagyban megkönnyíthetik az életünket.

Fenix HL26RBL tölthető led fejlámpaAmikor egy új ház világítását kell megtervezni, akkor számos szempontot kell figyelembe venni. Ilyenek például:

● a mennyezeti lámpa a fő fényforrás, így annak megfelelő erősségűnek kell lennie.

● a fény hőmérséklete sem elhanyagolható tényező.

● az esztétikum is nagyban közrejátszik, hiszen jó, ha úgy tudjuk kialakítani az otthonunkat, hogy öröm legyen oda hazaérkezni.

● a mennyezeti lámpa mellé alkalmazhatunk akár különböző LED-es spot lámpákat egyaránt.

Ezeknél fontos, hogy megfelelő fényerőt biztosítsanak, hiszen a LED jóval tartósabb a hagyományos izzóknál, így jóval ritkábban kerül sor cserére. Éppen ezért nem mindegy, hogyan választunk, mert ha minden jól megy, akkor 5-10 évig biztosan használatban lesznek.

Ugyanígy, egy jól megválasztott LED zseblámpa meglehetősen sokáig hasznos kis társ lehet a mindennapokban. Éppen ezért a fentiekhez hasonlóan legyünk körültekintőek. A legjobb, ha szaküzletben vagy szakirányú webáruházban szerezzük be a tervezett lámpákat, mert ha így teszünk, akkor nem érhet meglepetés. Arról nem is beszélve, hogy az esetek jelentős részében lehetőség nyílik kérdezni a lámpákat illetően, akár személyesen, akár online. Ezzel pedig szakszerű és pontos választ kapunk a kérdésünkre, így nem érhet csalódás a fényerő vagy a tartósság tekintetében sem.

Fenix E20 2015 kisméretű led zseblámpaVegyünk például egy Fenix E25 Ultimate Edition típusú lámpát. Meglehetősen nagy teljesítményű, így bármilyen célra hatékonyan használható, amire csak szeretnénk. Az alkalmazása sokrétű, kezelése egyszerű és kényelmes. Intelligens memóriájának köszönhetően megjegyzi az utolsó használt fényerősséget, majd a bekapcsolás után azonnal azt használja. Szükség esetén képes gyertyaként is világítani. Prémium típusú, kidörzsölődés elleni felülettel is rendelkezik. Különös jellemzője a keményített ultra tiszta üveglencse, ami tükröződés elleni bevonatot kapott.

Amennyiben további kérdése merülne fel, kérjük keresse kollégáinkat az elérhetőségeink bármelyikén!

ENERGIATAKARÉKOS LED FÉNYFORRÁSOK

Kisebb az energiafogyasztásuk, a kiváltandó technológiától függően 50-80%-kal csökkenthetik az energiafogyasztást. Hosszabb az élettartamuk és sokkal strapabíróbbak, akár 17 évig használhatók.

Nagyon széleskörű felhasználásra adnak lehetőséget, a hagyományos beltéri és kültéri világítást kiváltó alkalmazástól kezdve használhatók a járművilágításnál, dekorációs világítási célokra, épületek megvilágítására, háttérvilágításra, koncertek és galériák világítására is.