Milyen az ideális vadász fejlámpa?

led fényforrás | zseblámpa | fejlámpa | környezettudatos | akkus zseblámpa | usb | Favour | fényerő

Mai bejegyzésünk egy kissé rendhagyó lesz, mivel egy gyakorló vadász segítségével tekintjük át az ideális vadász fejlámpa tulajdonságait.

Milyen az ideális vadász fejlámpa?

Favour T1321 taktikai led zseblámpaElső körben én azt mondanám, hogy az ideális vadászlámpa nem egy hagyományos értelemben vett fejlámpa, mivel azok nehezebbek általában, mint ami komfortos jó pár órán keresztül, a magaslesen ülve. Én inkább a puskára helyezhető, zseblámpaszerű lámpára esküszöm. Ezt úgy kell elképzelni, hogy egy mágnes segítségével rögzítem a puskára a lámpát, amit az tart a helyén, így pedig maximális biztonsággal használható. Fényerejét tekintve nem jó, ha túlságosan erős, de tökéletesen lehessen vele látni a célt. Azért is jobb, ha a fegyverre van rögzítve, mert így párhuzamos vele a fény, tehát biztosan oda világít, ahová célzunk vele.

Szórt fényű vagy 1 pontra fókuszált? Minek köszönhető, hogy a vadak nem veszik észre?

Az első kérdésre válaszolva, mindenképp fókuszálható kell, hogy legyen, hiszen mást igényel mind a célzás, a vad leterítése, és az elejtett állat megtalálásához használt kereső fény is. Így a legjobb, ha mindkét lehetőséget ötvözi magában a lámpa.

Blog-24.2

Ez már egy összetettebb kérdés. Én személy szerint olyan vadászlámpát használok, amin különböző színű lencséket tudok helyezni a lámpa elejére. Félreértés ne essék, nem az kell, hogy színes fényt bocsássunk ki, hiszen arra megfelelne egy RGB LED is, de ebben az esetben azt semmiképp ne alkalmazzunk. A színes lencsék arra szolgálnak, hogy a vad ne vegye észre a fényt, de mi mégis lássuk őket.

Én nem tudnék választani, hogy melyik a legjobb egy-egy vad esetében, de akadnak olyanok, akik azt tapasztalják, hogy bizonyos színű lencséknél rendszeresen bemozdulnak a vadak, ezzel pedig nem lesz tiszta és hibátlan a lövés. Nekem szerencsére egyikkel sem volt ilyen tapasztalatom, így mindet kedvelem.

Milyen energiaforrás a legjobb?

Abszolút a tölthető, LED lámpák mellett teszem le a voksomat, mivel tapasztalatom szerint így akár 8-10 óra folyamatos használatot is kibírnak. Arról nem is beszélve, hogy sokkal környezetbarátabb megoldás, mintha különböző elemeket cipelnénk magunkkal arra az esetre, ha lemerülne az éppen használt verzió. A legjobb az USB-vel tölthető megoldás, hiszen ma már USB töltőt a világ bármely pontján találhatunk.

Melyik lámpát ajánlaná, ha még valaki vadász fejlámpa vásárlás előtt áll?

Favour H1017Y tölthető led fejlámpaTermészetesen a sajátomat. Viccet félretéve, nagyon szimpatikus lámpa számomra a Favour T1215 taktikai led zseblámpa. Ez tökéletes lehet a vadászatokhoz, már ha az ember este képzeli el, hogy ennek a szenvedélyének hódol.

Ez a lámpa Luxeon TX fehér LED 320 lumen fényáram kibocsátására képes. Ezt 220 méteres látótávolságban teszi, amire 2 órás üzemidő áll a rendelkezésünkre. Fényerőssége magas, és a fénysugara fókuszálható. Amellett, hogy akár kézben is hordozhatjuk, Picatinny síntartójának hála, a legtöbb pisztoly típussal kompatibilis.

Az üzemmódok kiválasztásához 2 kapcsolót szereltek a lámpára, melyek közül az egyiket taktikai, a másikat távoli pillanatkapcsolós kábelkapcsoló üzemelteti. A lámpa csatlakoztatása a lőfegyverhez a távoli kábelkapcsolóval és a Picatinny sínes tartóval lehetséges. Tökéletes társ katonai, rendőri, mentési, hajózási, vagy akár vadászati tevékenységekhez egyaránt.

Ha felkeltettük érdeklődését, keressen minket bizalommal, vagy keresgéljenek a bejegyzéseink között, hátha találnak kedvükre valót.

Minőségi led zseblámpák

A klasszikus zseblámpákkal ellentétben ma már szinte minden gyártó áttért a LED-es fényforrások használatára. Egy led zseblámpa valamivel bonyolultabb felépítésűvé vált mivel több követelménynek kell megfelelnie ahhoz, hogy megfelelő fényerőket, az akkunak megfelelő élettartamot biztosítson.

LED zseblámpáink egytől egyik minőségi termékek, amelyek között még a legkisebb fényáramú is a megfelelő minőségben segíti használóját. Jellemzően csepp- és ütésállók, USB-vel tölthetők és hosszú üzemidőt bírnak. A különböző LED fényforrások minőségiek: Cree White LED, LG White LED, Luxeon TX White LED, Nichia Cool/Warm White LEDs és COB LED Strip.