LED vagy halogén?

led fényforrás | fényfüzér | energiatakarékosság | hosszú élettartam | költséghatékony | halogén fényforrás | webáruház | dekorációs LED világítás

A LED vagy halogén fényforrás kiválasztása igen egyszerű feladat. Napjaink LED technológiája népszerűségét részben a költséghatékony üzemeltetésnek, valamint a hosszú élettartamának köszönheti.

A LED-ekről elmondható, hogy az élet minden területén kezdik háttérbe szorítani a korábbi, más típusú fényforrásokat, így a halogént is. Kiküszöbölik a korábbi fémszálas vagy halogén izzók használata során felmerült problémákat, sőt, ezen kívül még további egyedülálló előnyökkel is rendelkeznek.

A halogén fényforrásokról

Napelemes lila fényű 50 LED-es cseresznyevirág fényfüzérA halogén fényforrások tulajdonságaikban nagyon hasonlóak a hagyományos fémszálas izzókhoz. A különbség abban rejlik, hogy maga a lámpatest halogén gázzal van töltve, általában jóddal vagy brómmal. A hagyományos izzóban a volfrám fokozatosan elpárolog az izzószálról, annak a védettsége megszűnik. Ez kiégéshez vezet. A volfrám ezalatt a búra belsejébe rakódva tompítja a fényt. A halogén lámpák működése során a gáz kémiai reakciót hoz létre, aminek köszönhetően a volfrám visszakerül az izzószálra, ezáltal hosszabb élettartamot ad, és a kibocsátott fényerőt is megőrzi.

A halogén fényforrások használata által felvetett probléma az, hogy egy normál izzónál fehérebb fényt adnak, mégis egy enyhe sárgás árnyalatuk van, és emiatt nem biztosítanak jó láthatóságot a sötétben. Sőt, a halogén lámpák nagyon érzékenyek a rezgésre. A rázkódás következtében az izzószál el is szakadhat. Átlagos élettartamuk körülbelül 500 és 1000 óra között mozog.

A LED-ekről

Szív formájú meleg fehér fényű 10 LED-es égősorA Light Emitting Diodes, azaz a fénykibocsátó diódák rövidítve a LED-ek. A technika jelenlegi állása szerint ez a legjobb fényforrás. Ez a kivitel nem tartalmaz izzószálat, hanem az elektromos töltéssel rendelkező részecskék áramlásának köszönhetően keletkezik a fény. A fényképzés során az elektronok alacsonyabb energiaszinten vannak. Ennek köszönhetően minimális energiafelhasználással működnek, nem úgy, mint a hagyományos vagy a halogén izzók.

Másik előnyük, hogy nagyon jól bírják a kapcsolgatást, bemelegedési idejük egyáltalán nincsen. Mára már a színhőmérsékletük és a színük is szabályozhatóvá vált. Ezzel biztosítva a felhasználóbarát világítási megoldást, amely az akár 50.000 óra üzemidőre is képes.

LED vagy halogén

A LED technológia körülbelül 90 százalékkal energiatakarékosabb, mint a halogén megoldások. A spóroláshoz nincs szükség a lámpák cseréjére, csak az azokban működő izzókat kell a modernebb testvéreikre kicserélni.

A LED használatával időt és pénzt takaríthat meg. Ezek a megoldások jellemzően nem hibásodnak meg, élettartamuk pedig sokkal hosszabb, mint a halogéneké. Még akkor is tovább bírják, ha rendszeresen vannak le- és felkapcsolgatva. A halogénnel ellentétben, a kapcsolgatásnak nincs semmilyen hatása az élettartamra. Árkategóriában kicsivel drágábbak a LED-ek, mint a hagyományos társaik, de a befektetés már 1-2 év alatt is meg fog térülni.

Napelemes rózsaszín fényű 50 LED-es cseresznyevirág fényfüzérAz emberiség jövője egyértelműen a LED technológiára épül, így Ön se ódzkodjon a kipróbálásától. Kicsivel kezdve legideálisabb egy dekorációs LED világítást kipróbálni. A gömb fényfüzér segítségével az év minden szakaszában hangulatossá tehetjük a kertünket, teraszunkat. Változtatható színekkel és villogási módokkal rendelkezik, amelyeket a karácsonyfa izzóknál már megszokhattunk. A legjobb, hogy ez a világítás napelemmel felszerelt. Ennek köszönhetően a nappali napfényből gyűjti össze az esti fényjátékhoz szükséges energiáját.

Webáruházunk kínálatával törekszik a modern, minőségi és az eltérő élethelyzetekhez ideális világítás megoldások forgalmazására. Nézzen szét nálunk és bátran szóljon, ha valamiben segíthetünk.

Minőségi termékek

Webshopunkban széles termékpalettán kínálunk minőségi, kizárólag LED fényforrású termékeket.

Zseblámpáink között még a legkisebb fényáramú is a megfelelő minőségben segíti használóját. Fejlámpáink között csak minőségi termékeket kínálunk, amely tökéletesen kielégíti választója igényeit. Sportoláshoz és szabadidős tevékenységekhez kínált termékeink támogatnak minden extrém helyzetet, legyen szó futásról vagy biciklizésről, de akár horgászatról, vadászatról, hegymászásról is. Nem feledkezünk meg a legkisebbekről sem. Gyereklámpáink széles palettán szolgálják ki a gyermekek világítás tekintetében legfontosabb igényeit. 

Speciális termékeink között találhatók munka- és rendészeti lámpák katonai szervek figyelmébe, robbanásbiztos kézilámpák ipari használatra, illetve taktikai fegyverlámpák. Ugyanitt ajánlunk olyan termékeket is, amelyet utazás során nyújthatnak praktikus segítséget. Kiegészítő termékeink kiegészítő tartozékokat, elemeket és akkukat tartalmaznak.