Első lámpa elektromos kerékpárra

favour termékek | led | kerékpár lámpa | első kerékpár lámpa | hátsó kerékpár lámpa | KRESZ | kötelező tartozékok

Nem is gondolnánk, hogy napjainkban mekkora népszerűségnek örvendenek az elektromos kerékpárok. Lássuk, hogy mit tudunk róluk, azaz kell-e az elektromos kerékpárra első lámpa?!

Elektromos bringa vs robogó

Sokan nincsenek tisztában az alapvető különbséggel a hagyományos kerékpár, az elektromos kerékpár és a robogó között. Nézzük meg, hogy melyik miben más.

A hagyományos kerékpárt semmi más nem hajtja meg, mint a mi erőnk és fizikai aktivitásunk. A sebessége attól függ, hogy milyen tempóval tekerünk, mennyi erőt fektetünk bele a sportolásba. Ennek kifejezetten jó kardio hatása van, edzésként is remekül használható.

Favour B0317 tölthető led első kerékpárlámpaAz elektromos kerékpár esetében ugyanez valósul meg, annyi különbséggel, hogy van egy elektromos rásegítés. Ez maximálisan 25 km/h meghajtást jelent, ami pont elegendő ahhoz, hogy a kevésbé edzett emberek is maximális biztonsággal használják. Persze ez függ attól is, hogy mekkora rásegítést alkalmazunk. Ha nagyon elszoktunk a bringázástól, és szép lassan szeretnénk újra formába hozni magunkat, akkor eleinte több, majd fokozatosan csökkenő teljesítményű rásegítést kell alkalmaznunk. Végül pedig akár el is hagyhatjuk, ha úgy érezzük, hogy biztosan le tudjuk tekerni az adott távot.

Nagy előnye a robogóval szemben, hogy könnyű vele parkolni, manőverezni, mert bár szükség esetén motor hajtja, közlekedés szempontjából mégis egy kerékpártest méretével kell számolnunk. Ennek köszönhetően a városban való közlekedés egyszerűbb, hiszen ha a kerékpársávot használjuk, lévén bicóról van szó, akkor seperc alatt elkerülhetjük a dugót. Ez főleg akkor látványos, ha a kerékpárút a bedugult főút mellett halad. Maximálisan környezetbarát, hiszen nem használ üzemanyagot, csak némi áramot és az energiánkat.

A robogók előnyös tulajdonságai, hogy jóval kisebbek és keskenyebbek, mint egy személygépkocsi, de az elektromos kerékpár még annál is filigránabb. A motorikus meghajtásnak köszönhetően bátran siklunk a sorok között, igaz roppantul kell figyelni, nehogy baleset történjen. A robogóra kell szerezni vezetői engedélyt, míg a motoros kerékpár vezetése nem engedélyhez kötött.

Első és hátsó lámpa elektromos kerékpárra

Favour B0117 tölthető led hátsó kerékpárlámpaAz elektromos kerékpárok kötelező tartozékai megegyeznek a kerékpáréval, így minden esetben fel kell szerelni a KRESZ-ben meghatározott világítással, kormányberendezéssel, fékekkel. Lámpák tekintetében nem mindegy, hogy milyenek, vagyis:

● egy előre fehér vagy kadmiumsárga fényt adó, sötétben, tiszta időben legalább 150 méter távolságról látható lámpával,

● egy hátra piros fényt adó, sötétben, tiszta időben legalább 150 méter távolságról látható helyzetjelző lámpával kell, hogy rendelkezzünk.

Az elektromos kerékpárok első lámpái annyiban térnek el a hagyományostól, hogy azokat felszerelhetjük akkus vagy elemes változattal, mint hagyományos esetben, de vehetünk hozzájuk gyújtáskapcsolóval és beépített kürttel rendelkezőt is. Igaz, ezt egyszerűen összeköthetjük a kerékpár akkumulátorával, így annak elindításával, egy mozdulattal be is kapcsolhatjuk a világítást. Tehát mindenképp kell az elektromos kerékpárra első lámpa, sőt a meghatározott hátsó lámpa is elhagyhatatlan kellék.

Talán sikerült kicsit közelebb hoznunk az elektromos kerékpárokat a kedves olvasókhoz, de ha még felmerülne kérdés a világítással kapcsolatban, várjuk kérdéseit az elérhetőségeink bármelyikén.

 

MINŐSÉGI LED KERÉKPÁRLÁMPÁK

A világítás a biztonságos bringás közlekedés elengedhetetlen feltétele annak ellenére, hogy a városban éjszaka szinte mindenhol van közvilágítás.  A világítást mindig, minden esetben nekünk kell beszerezni a kerékpárhoz. Ha már veszünk valamilyen kerékpárlámpát, figyeljünk arra, hogy jó minőséget vegyünk, amit nem kell 1 hónap után cserélni, mert akkor lehet olcsó is, de egy idő után drágább lesz, mint egy ár-érték arányban erősebb darab.

A világítás a biztonságos bringás közlekedés elengedhetetlen feltétele annak ellenére, hogy a városban éjszaka szinte mindenhol van közvilágítás.  A világítást mindig, minden esetben nekünk kell beszerezni a kerékpárhoz. Ha már veszünk valamilyen kerékpárlámpát, figyeljünk arra, hogy jó minőséget vegyünk, amit nem kell 1 hónap után cserélni, mert akkor lehet olcsó is, de egy idő után drágább lesz, mint egy ár-érték arányban erősebb darab.