A kerékpár világításra vonatkozó előírásokról

favour termékek | led | usb | kerékpár lámpa | csepp- és ütésálló | fényerő | KRESZ | kötelező tartozékok

A kerékpár világításra vonatkozó előírások betartása kiemelten fontos, mivel hiányos világítással történő biciklizés közben akár súlyosabb balesetet is szenvedhetünk, mint autóval közlekedve. A biciklizés egy nagyszerű hobbi. A folyamatos enyhe fizikai terhelésnek köszönhetően aktívan karban tart, másrészt akár rövidebb távon közlekedési eszköznek is alkalmas. A gépjárművekkel szemben környezetvédelmi szempontból sem elhanyagolható a jelentőségük. Mai blogbejegyzésünkben ezen kiváló sporteszközre vonatkozó világítási szabályokat tekintjük át.

Általános tudnivalók

Kerékpárral közlekedni csak az arra kijelölt kerékpárúton lehet, vagy olyan úttesten, ahol ezt piktogrammal felfestett jelzés engedélyezi. A kerékpár tolva gyalogosnak minősül. A kanyarodási szándékát az autókhoz hasonlóan jeleznie kell a biciklisnek, melyre a kézfeltartás a megszokott mód. Az elsőbbségi szabályok ugyanazok, mintha gépjárművel közlekednénk.

Favour B0317 tölthető led első kerékpárlámpaA szabályok betartása mellett a járművet csak józan állapotban lehet vezetni. Minden esetben két keréken gurulva és a kormányt tartó állapotban. Csomagot, gyermeket, állatot csak az előírt előírások betartásával szállíthatunk. A kerékpár sebességkorlátozása lakott területen maximum 40 km/óra, azon kívül maximálisan 50 km/óra abban az esetben, ha a vezető visel bukósisakot. Ezen kívül a közlekedési szabályozásnak megfelelő világítástechnikai elemekkel felszerelten lehet közlekedni.

A kerékpár világítás kötelező elemei

A bukósisak ugyan nem előírt, de kötelezően ajánlott a használata. A KRESZ előírásai alapján a kötelező tartozékok: fehér színű első lámpa, vörös színű hátsó lámpa, vörös színű hátsó prizma. Ezenkívül két, egymástól független fék, valamint egy csengő. Legalább az első keréken felszerelt küllő prizmával is rendelkezni kell. Fényvisszaverő ruházat viselete lakott területen kívül, éjszaka és rossz látási viszonyok között kötelező, bár a ruházat folytonos viselése sem fog ártani.

Favour B0117 tölthető led hátsó kerékpárlámpaA téli, illetve éjszakai időszakban kiemelt figyelmet kell fordítanunk a bicikli világítására. A jól látás és a biciklis láthatóságának a feltétele, hogy megfelelő világítással közlekedjen. A kiváló minőségű lámpák és a villogók a legjobbak erre a célra. A lámpa használatnak a sötétségen kívül esőben, ködben és szürkületben is fontos a szerepe. Azért, hogy Ön jól lásson, és Önt is jól lássák a forgalomban közlekedők.

A lámpák esetében városi használathoz elég a kisebb fényerejű, kültéri vagy túra biciklizéshez ettől erősebb modellre van szükségünk. A FAVOUR H0717R kitűnő fényszóró. Két színben elérhető, fiús és lányos modell is létezik belőle. Cseppálló, ütésálló tulajdonságokkal felszerelt, magas fényerősségű, kényelmesen viselhető fejlámpa. Szabályozható fényerő szintekkel rendelkezik. Modern modell, már USB csatlakozóval is felszerelt, így töltése bárhol kivitelezhető.

Javasolt kiegészítők

Nem győzzük hangsúlyozni a bukósisak viseletét. Rengeteg stílusban és színben megtalálhatók, mindenki ízléséhez és pénztárcájához lesz kivitel. További prizmák elhelyezése javasolt a pedálokon és küllőkön, valamint egy szélességjelző is. Jó, ha egy bicikli visszapillantó tükörrel is rendelkezik, de nem elhanyagolható a sárvédő használata sem.

Az opcionális és a kötelező kiegészítők közül a világítás játssza a legfontosabb szerepet. Annak hiányában nem lát, és láthatatlan lesz az ember. Az első és a hátsó világításokra ne sajnáljuk a pénzt, mert ezek az elemek életet menthetnek.

Webáruházunkban megtalálhatja a biciklizéshez szükséges összes előírt és előnyös világítási felszerelést is. Ezen eszközök használatával biztonságban érezheti magát és családját is.

Sportolj biztonságban

A jó idő eljöttével az embernek kedve támad futni vagy kerékpározni, de mit tehetünk, ha besötétedik? Jellemzően lámpát gyújtunk. De milyen lámpa az, ami célirányosan oda világít ahova kell és addig, amíg kell?

Első- és hátsó led kerékpárlámpáink, led fejlámpáink célirányosan ott és oda világítanak, ahol szükség van rá. Így a szabadtéri tevékenységet nem kell megszakítani a sötétség beálltával, tovább élvezhetjük a sportolás adta örömöket.